ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SPORT
19-05-2015, ora 11:07

Ieseanul Stefan Lincu, medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale de popice din Germania

Articol de Madalina Irimia
Editia a XI-a a Campionatului Mondial de popice juniori (U18) de la Speichersdorf (Germania) s-a incheiat cu ultima proba de concurs, cea de individual clasic, acolo unde s-au calificat si doi romani, Radu Gabriel Balaban (Inter Petrila) si stefan Claudiu Lincu (CFR Olimpia ACB Iasi).

Cu o evolutie fulminanta, ieseanul Stefan Lincu, asistat la competitia din Germania de antrenorul federal Remus Antimirescu (CFR Olimpia ACB Iasi) si de selectionerul Grigore Blaga (CFR Cluj) a reusit sa cucereasca medalia de bronz, cu un nou record personal si national de 622 popice doborate (409 p.d. la plin + 213 p.d. la izolat si 4 bile in gol), din 120 bile lansate. Radu Balaban a evoluat mai modest si a reusit doar 566 p.d., rezultat cu care s-a clasat pe locul 18, din 24 participanti.

Podiumul la individual clasic a fost urmatorul:

1. HERCEG Leo (Croatia) – 662 p.d.
2. TUTNJEVIC Matija (Croatia) – 625 p.d.
3. LINCU Stefan Claudiu (nascut la data de 27.12.1997, elev in clasa a XI-a la LPS Iasi) – 622 p.d.

S-a intocmit si clasamentul in proba combinata, dupa ce s-au adunat rezultatele din proba pe echipe si proba individual clasic, iar ieseanul Stefan Lincu s-a clasat pe un merituos loc 7, cu 1.205 p.d. (583 p.d. + 622 p.d.). Pe locul 20 s-a clasat Radu Balaban, cu un total de 1.157 p.d. (591 + 566).

Podiumul de premiere in proba combinata a fost eminamente croat, astfel:

1. ERCEG Leo – 1273 p.d.;
2. TUTNJEVIC Matija – 1230 p.d.
3. BRADARIC Domagoj – 1228 p.d.

Nu am avut emotii si am fost stapan pe mine in proba cea mai grea, individual clasic. Puteam sa cuceresc si medalia de argint, puteam sa o pierd si pe cea de bronz, asa e in sport! Ma bucur ca am adus pentru Iasi si clubul ceferist o medalie la un Campionat Mondial, iar acum ma pregatesc pentru finalele de juniori, unde dorim sa cucerim cu CFR Olimpia ACB Iasi al saptelea titlu national consecutiv la popice!”, a declarat, la revenirea in tara, Stefan Lincu, care este elev in clasa a XI-a la Liceul cu Program Sportiv din Dealul Copoului.

La junioare, perechea Alice Vasile-Loredana Visan (de la Conpet Petrolul Ploiesti – selectioner Istvan Orosz, de la Electro Romgaz Tg. Mures) a cucerit o medalie de bronz la tandem feminin, tot la Mondialul din Germania.

La Speichersdorf, urmeaza pana pe 23 mai 2015 Campionatul Mondial de popice pentru echipele de seniori si senioare, cu prezenta Romaniei in competitie. Primele rezultate pentru tricolori au fost: Romania – Danemarca 8-0 (la feminin) si Romania – Estonia 6-2 (la masculin). Din echipa Romaniei fac parte si patru lansatori de la campionii de la CFR Olimpia ACB Iasi, ei fiind Ion Cercel, Paul Rohotin, Florin Opinca si Manel Manea, dar si Dan Mihaila, acum la echipa Dreiflusse Bosna Passau (Germania), dar care a evoluat nu cu mult timp in urma pentru ceferistii ieseni.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii