A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714167802.4162.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasul va candida pentru titlul de „Capitala mondiala a cartii”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-04-2016, ora 08:12

Iasul va candida pentru titlul de „Capitala mondiala a cartii”

Articol de Cristian Amariei
Municipiul Iasi se va inscrie in competitia pentru obtinerea titlului de „Capitala mondiala a cartii” din anul 2018, in cadrul competitiei UNESCO – World Book Capital. Invitatia catre orasele din Romania a fost facuta de ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, la mijlocul acestei luni.

In acest sens, sefii municipalitatii iesene au organizat astazi, 26 aprilie, o prima intrevedere cu principalii actori din domeniu.

„Am avut o intalnire cu reprezentantii editurilor publice si private, cele de carte si cele de revista, scriitori. in general cu oamenii de cultura din Iasi. Am avut o discutie concreta pe ce s-ar putea axa Iasul pentru a putea depune un astfel de dosar. Este prima data cand a fost o astfel de discutie. S-au promovat deja cateva prioritati care ar putea fi cuprinse in dosarul nostru. Joi, la ora 10.00, vom avea o a doua astfel de intalnire, cu mai multi reprezentanti ai mediului cultural. Fiecare propunere va fi transformata intr-un material scris. Totodata, vom desemna si coordonatorii de programe pentru fiecare din temele propuse. Avem multe proiecte propuse, toate destinate pentru promovarea cartii si a lecturii, nu numai in forma clasica. Le vom integra, le vom pune cap la cap si le vom gasi stratificatia fireasca, astfel incat sa punctam toate domeniile solicitate de UNESCO. Primaria va asigura toate resursele necesare. Tot materialul rezultat va face parte din Strategia noastra culturala, parte a Strategiei generale a Municipiului Iasi”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica.

Potrivit Ministerului Culturii, Comitetul de Selectie care va functiona sub auspiciile UNESCO va fi compus dintr-un reprezentant al International Publishers Association, unul al European and International Booksellers Federation, unul al International Federation of Library Associations and Institutions, unul UNESCO, doi experti independenti si organizatii non-guvernamentale si/sau institutii independente desemnate de UNESCO prin rotatie. Responsabil pentru respectarea procedurii alegerii orasului castigator este directorul general UNESCO. Dosarele de aplicare trebuie depuse pana la data de 31 mai 2016 in engleza sau franceza, evaluarea urmand sa aiba loc pe 30 iunie, iar rezultatele sa fie anuntate pe 15 iulie. Anul acesta, capitala mondiala a cartii este orasul Wroclaw din Polonia, iar anul viitor titlul va fi oferit orasului Conakry din Guineea. Prima editie a competitiei a fost lansata in 1996, iar Madrid a fost desemnat prima capitala mondiala a cartii in 2001.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii