A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714293207.4782.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasul se deschide din nou spre Vestul tarii, pe calea aerului: cursa Iasi-Oradea
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
17-12-2016, ora 07:46

Iasul se deschide din nou spre Vestul tarii, pe calea aerului: cursa Iasi-Oradea

Articol de Cristian Amariei

Incepand de astazi, iesenii dar si locuitorii din intreaga regiune a Moldovei au posibilitatea sa calatoreasca pe o noua ruta ce leaga zona noastra de Vestul tarii. Astazi, 16 decembrie 2016, a avut loc primul zbor din Iasi spre Oradea, cursa operata de compania Blue Air si care figureaza in program cu patru frecvente pe saptamana: luni, miercuri, vineri si duminica. Aeronava va decola de la Aeroportul Iasi la ora 12:30, iar aterizarea la Oradea este programata la ora 15:15. Pentru inceput, noua cursa interna va fi cu escala la Bucuresti (Otopeni), dar nu va fi necesara debarcarea pasagerilor.

ORARUL DE ZBOR: : luni, miercuri, vineri si duminica

Iasi 12:30 –13:30 Bucuresti

Bucuresti 14:15 –15:15 Oradea

Oradea 15:45 – 16:45 Bucuresti

Bucuresti 17:30 – 18:30 Iasi

Deschiderea noii rute interne devine posibila la aproape trei luni de la inaugurarea altor doua curse importante, spre aceeasi zona, respectiv Iasi-Cluj si Iasi-Timisoara, efectuate tot de compania Blue Air.

„Nu mai e o noutate faptul ca mobilitatea pasagerilor este cheia dezvoltarii locale, iar acest lucru se datoreaza ritmului accelerat in care Aeroportul Iasi si-a crescut conectivitatea in ultimii ani. Pe de alta parte, pe plan intern, calea aeriana ramane, deocamdata, singura varianta ce poate scoate Moldova din acest con de umbra. Iasi-Oradea, noua cursa ce devina operabila incepand de astazi este, practic, a doua optiune pe care Aeroportul Iasi a avut-o in vedere pentru extinderea portofoliului de rute interne, conectarea intre cele doua regiuni fiind absolut necesara. In urma cu putin timp, gratie partenerului nostru Blue Air, am conectat Iasul si intreaga regiune a Moldovei de Vestul tarii - prin Cluj si Timisoara - si am ajuns, astfel, de la o singura conexiune interna, cu Bucurestiul, la patru rute spre orase importante, acum, la final de an. Impactul generat de aceste legaturi aeriene directe in mediul de afaceri local si regional, spre exemplu, a fost foarte mare in perioada ce a urmat lansarii celor doua curse amintite, iar rezultatele de pana acum ne indeamna sa speram ca si pentru ruta Iasi-Oradea, prin Bucuresti, pentru inceput, va avea un grad de incarcare consistent pentru a deveni ulterior un produs de

succes. Iar odata trecut acest test, ruta Iasi-Oradea ar putea deveni una directa in viitorul apropiat. Iasi-Oradea este o ruta extrem de importanta, adresandu-se, cu precadere, mediului de afaceri, faciliteaza schimburile culturale intre cele doua zone, iar de castigat are si turismul intern. Dorim sa multumim, pe aceasta cale, companiei Blue Air pentru increderea ce ne-o acorda si pentru deschiderea pe care o manifesta constant prin parteneriatul nostru”, a declarat conducerea Aeroportului International Iasi.

Momentul de astazi inseamna inca un pas care subliniaza faptul ca Blue Air este prima optiune pentru transportul aerian pe rute interne. Observam o crestere a numarului consumatorilor de turism intern, de aceeane preocupa in mod deosebit conectarea regiunilor. Trebuie sa recunoastem ca avionul ofera avantaje net superioare celorlalte mijloace de transport, in primul rand prin viteza de deplasare, dar si a pretului scazut. Blue Air ofera acum nu mai putin de 7 conexiuni interne, toate la preturi incepand de la 89,99 lei pe segment de zbor, tarif ce include transportul unui bagaj de cala de pana la 32 de kg, bagajul de mana, un snack si bautura pe timpul zborului. Calatoria cu mijloacele de transport terestre intre Iasi si Oradea dureaza peste 12 ore, dar incepand de azi timpul de deplasare se scurteaza la mai putin de 2h45, incluzand si timpul de escala la Bucuresti (cca 45 min in care pasagerii raman la bordul aeronavei). Deschiderea acestei noi rute interne, care va lega Iasul de judetul Bihor, si vorbim aici de un produs premium, confirma succesul inregistrat de celelalte trei rute, spre Bucuresti, Cluj si Timisoara, pe care le-am lansat in ultima perioada din Iasi. Suntem extrem de incantati de modul in care se dezvolta parteneriatul nostru cu Aeroportul Iasi, iar planurile pentru zona Iasului nu se vor apri aici”, a declarat Tudor Constantinescu, Director Comercial Blue Air.

Colaborarea Aeroportului Iasi cu partenerul nostru Blue Air se concretizeaza in multiple optiuni de zbor. In acest moment, numarul curselor interne de la Aeroportul Iasi, cu Blue Air, a ajuns la patru: CLUJ, TIMISOARA, ORADEA siBUCURESTI, urmand ca din iunie 2017, aceeasi companie sa deserveasca si ruta directa Iasi-CONSTANTA.

Cat priveste portofoliul de rute externe dezvoltat de Aeroportului Iasi, compania Blue Air opereaza zboruri spre urmatoarele destinatii: PARIS (Beauvais), LONDRA (Luton), ROMA (Fiumicino), BARCELONA, BRUXELLES si KOLN (Bonn), VALENCIA (Manises).

Reamintim ca in prezent, de la Aeroportul Iasi, se poate calatori spre 16 destinatii externe si patru interne. Numarul pasagerilor estimat pana la finalul acestui an este de 850.000, iar 2017 ar putea suprinde un trafic de 1.200.000-1.500.000 de calatori ce vor tranzita Aeroportul Iasi. De mentionat faptul ca estimareade 500.000 de pasageri pentru anul 2024 a fost atinsa deja inprimele sapte luni ale acestui an, iar in 2017 se va atinge pragul estimat pentru 2031.In ceea ce priveste numarul de pasageri, Iasul este al treilea aeroport regional din tara, dupa ce in 2012 se afla abia pe locul 6.

     
Tag-uri: Blue Air
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  07.07.2017 19:19

wh0cd397571 AVODART SALE suhagra by mail

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii