A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714168327.6992.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasul se alatura si anul acesta luptei pentru titlul de ”Orasul Reciclarii”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
13-01-2015, ora 13:07

Iasul se alatura si anul acesta luptei pentru titlul de ”Orasul Reciclarii”

Articol de Madalina Irimia
Iasul s-a inscris in cea de-a treia editie a competitiei Eco-Rom Ambalaje ”Orasul Reciclarii” adresata primariilor municipalitatilor din Romania. Timp de sase luni, in perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015, 46 de municipii si orase din tara „se lupta” pentru a dovedi ca au cel mai performant sistem de colectare separata a deseurilor de ambalaje la nivel national.

„An de an competitia „Orasul Reciclarii” s-a dovedit a fi un proiect extrem de util, atat prin rolul educativ, cat si prin factorul competitiv care a mobilizat din ce in ce mai multe autoritati locale sa se implice in dezvoltarea sistemului de colectare separata pentru populatie. Numarul primariilor inscrise in proiect a crescut cu 60% – de la 20 in 2012, la 46 anul acesta. Eco-Rom Ambalaje sustine si investeste anual 35% din aportul membrilor sai in parteneriatul cu autoritatile locale pentru ca performanta serviciilor de colectare separata a deseurilor de ambalaje sa creasca. Iar proiectul «Orasul Reciclarii» este o initiativa care ne arata ca se poate. Multumim tuturor primariilor care ni s-au alaturat in aceasta „lupta” si le uram mult succes pe parcursul competitiei!” a declarat Sorin Cristian Popescu, director general Eco-Rom Ambalaje.

La cea de-a doua editie a competitiei, Iasul a castigat premiul de excelenta la categoria „Trambitare” fiind una dintre municipalitatile care s-au implicat cel mai mult in comunicarea competitiei catre populatie. Dupa aceasta reusita, orasul a raspuns pozitiv si celei de-a treia chemari la lupta, alaturi de alte 45 de de municipii si orase in care Eco-Rom Ambalaje sustine dezvoltarea serviciilor de colectare separata: Adjud, Aiud, Arad, Bacau, Barlad, Brasov, Braila, Sectorul 6 Bucuresti, Sectorul 1 Bucuresti, Campia Turzii, Campina, Calarasi, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Fagaras, Falticeni, Focsani, Galati, Gura Humorului, Medias, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Otopeni, Pitesti, Ploiesti, Radauti, Resita, Roman, Satu Mare, Sfantu Gheorghe, Sighetu Marmatiei, Sinaia, Slatina, Slobozia, Suceava, Targoviste, Targu Jiu, Targu Secuiesc, Tulcea, Vaslui si Zalau.

Criteriile care stau la baza evaluarii acestora in competitie sunt: calitatea serviciilor de colectare separata a deseurilor de ambalaje (insemnand accesul populatiei la containerele colorate, aspectul acestora si corectitudinea depunerii separate a deseurilor in containere), cantitatea de deseuri colectate separat per locuitor si campaniile de constientizare si mobilizare a populatiei pentru a separa deseurile de ambalaje derulate pe parcursul celor sase luni de competitie.

„Asociatia Municipiilor din Romania este din nou alaturi de Eco-Rom Ambalaje pentru buna desfasurare a competitiei „Orasul Reciclarii”, initiativa cu impact deosebit la nivelul municipiilor, apreciata in egala masura de administratia publica si de cetateni. Reciclarea reprezinta o prioritate in gestionarea deseurilor, alaturi de valorificarea prin refolosire si recuperarea lor din punct de vedere energetic. Crearea unui sistem de gestionare a deseurilor, integrat geografic si eficient tehnologic, se afla in atentia administratiilor locale si regionale si presupune asigurarea celor mai bune conditii de protejare simultana a sanatatii oamenilor, dar si a mediului, pentru ca deseurile sa fie colectate separat, reciclate sau eliminate. in plus, activitatile si proiectele din domeniul protectiei mediului si al schimbarilor climatice, inclusiv initiative precum „Orasul Reciclarii”, au un puternic rol educativ si contribuie la cresterea responsabilitatii ecologice a locuitorilor comunitatilor implicate, dar si a populatiei in ansamblu”, a declarat Ilie Gavril Bolojan, presedinte executiv al Asociatiei Municipiilor din Romania.

La finalul celor sase luni, castigatorul va obtine titlul de „Orasul Reciclarii” si marele premiu: un Parc Tematic in valoare de 12.000 euro, un spatiu inedit de relaxare amenajat cu mobilier realizat din deseuri reciclabile. Acesta este dedicat tuturor locuitorilor orasului care vor sa se relaxeze si, in acelasi timp, sa afle o serie de informatii utile despre reciclarea deseurilor de ambalaje.

In plus, in premiera anul acesta, Eco-Rom Ambalaje va premia si municipalitatile clasate pe locul al II-lea si al III-lea. Ocupantul locului al doilea pe podiumul competitiei se va bucura timp de o saptamana de vizita autocarului hich tech din cadrul programului educational “Laboratorul Verde al Reciclarii” prin care elevii claselor a III-a vor invata, intr-un mod dinamic si creativ, despre importanta colectarii separate pentru protejarea mediului. Municipalitatea care va obtine locul al III-lea va beneficia de o campanie de informare si constientizare a populatiei cu privire la importanta separarii deseurilor de ambalaje, in valoare de 3.000 de euro, realizata cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje.

Cei peste 5 milioane de locuitori din cele 46 de orase inscrise in competitie – insemnand mai mult de jumatate dintre romanii care au acces la sistemul de colectare separata a deseurilor de ambalaje dezvoltat la nivel national cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje – pot separa deseurile de hartie, sticla, plastic si metal prin intermediul a peste 10.200 de containere colorate. Peste 80% dintre acestea sunt puse la dispozitie populatiei prin investitiile Eco-Rom Ambalaje (aproximativ 8.300 de containere), la care se adauga aportul financiar pentru realizarea serviciilor de colectare, sortare si transport catre capacitatile de reciclare din cadrul parteneriatelor incheiate cu operatorii de salubritate si autoritatile locale.

In municipiul Iasi sistemul de colectare separata a deseurilor de ambalaje este pus la dispozitia populatiei din anul 2007, printr-un parteneriat incheiat intre Eco-Rom Ambalaje, Primaria Municipiului Iasi si SC Salubris Iasi SA.

Competitia „Orasul Reciclarii” se desfasoara sub patronajul Comisiei de Mediu si Echilibru Ecologic a Camerei Deputatilor si al Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice si in parteneriat cu Asociatia Municipiilor din Romania si Institutul pentru Politici Publice. Partenerii media ai proiectului sunt Administratie.ro si Ziare.com. Mai multe detalii despre editia a III-a a competitiei „Orasul Reciclarii” si informatii despre colectarea separata a deseurilor de ambalaje pot fi aflate accesand site-ul www.ColecteazaSelectiv.ro.

Sursa: curierul-iasi.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (4)  
johhnyFox,  13.07.2017 05:46

1ylry4y5oqeehfd7ub google google sqs4y43mnv91893fr5

   
johhnyFox,  12.07.2017 02:20

o7r3saf5lv8f4ntlaj google google tnas4htcm7ni54uu32

   
JerryKah,  03.07.2017 02:55

b4wnw5zjgflivmt7qf google google 076q0hucf199x3pwu6

   
DorothyAnick,  22.01.2017 18:27

wh0cd286880 anafranil click this link valtrex where can i buy arimidex for more phenergan antabuse

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii