A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713581520.8476.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasul, prezent la Targul de Turism al Romaniei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
25-02-2016, ora 08:11

Iasul, prezent la Targul de Turism al Romaniei

Articol de Cristian Amariei
In perioada 25 – 28 februarie, Primaria Municipiului Iasi va participa la Targul de Turism al Romaniei, prin Centrul de Informare Turistica. Acesta va avea ocazia sa-si indeplineasca misiunea de a promova capitala Moldovei ca valoare culturala, istorica, economica si religioasa in context european, si sa dezvolte noi relatii de colaborare cu reprezentanti ai birourilor de turism din strainatate.
Oferta Iasului
Celor care vor vizita standul Centrului de Informare Turistica li se vor oferi ghiduri cu descrierea obiectivelor turistice din judetele din partea de NE a Moldovei si Republica Moldova(romana si engleza), harta turistica a Municipiului Iasi cu un scurt istoric al principalelor atractii turistice din Iasi(romana si engleza), vederi care reprezinta imagini din Iasi, castigatoare la concursul de fotografie “Iasul tau”, organizat de C.I.T. Vizitatorii vor mai primi si pliantele “Vino sa-mi cunosti orasul”, in care vor gasi evenimentele care au loc anual in Iasi si cateva recomandari cu ce pot vizita, “Ce poti face cu 50 de lei la Iasi?” care te invata sa petreci frumos cu bani putini, la teatru, opera, muzee, zone de agrement, restaurante s.a. De asemenea, vor afla tot din pliante de promovare, cum a devenit Iasul, oras al inceputurilor. Anul acesta, vizitatorii vor putea alege si oferte de city break la Iasi, pentru 3 zile si 2 nopti, la 330 lei/persoana si 355 lei/persoana, ambele cu tur de oras obligatoriu, in valoare de 120 lei/persoana.

Manifestare de anvergura

Targul de Turism al Romaniei este organizat de Centrul Expozitional Romexpo de doua ori pe an, la fiecare editie fiind prezenti in jur de 300 de expozanti din lumea turismului, din Romania si din strainatate. Cele mai importante companii din Italia, Spania, Grecia, Bulgaria, Republica Moldova, Turcia, Polonia, Croatia, Albania, Ungaria, Israel, Palestina si Egipt isi vor prezenta alaturi de Romania, fascinantele destinatii de vacanta.

Ajuns la cea de-a XXXV-a editie, Targul de Turism al Romaniei va fi locul ideal de prezentare a celor mai interesante oferte si atractii turistice, din Romania si din strainatate, incluzand: turismul cultural, rural sau de business, turismul de tratament, destinatiile exotice, croazierele si turismul de aventura. in ofertele companiilor expozante se vor gasi accesorii si gadget-uri necesare in orice calatorie. Targul de Turism al Romaniei reprezinta pentru vizitatorii specialisti platforma ideala pentru a intalni parteneri de afaceri, pentru a reinnoi si fideliza relatiile existente cu partenerii traditionali.

Noi trasee turistice propuse vizitatorilor Iasului

Centrul de Informare Turistica din cadrul municipalitatii iesene are in proiect initierea unor tururi menite a scoate in evidenta particularitati ale Iasului, cu un potential ridicat de atractie pentru vizitatori.

Turul comunist
Arhitectura specifica regimului totalitar a invadat cea mai mare parte a orasului, in detrimentul cladirilor de patrimoniu sau al cartierelor traditionale. Demolarea unor cladiri simbol, construirea in locul lor a unor cladiri incarcate cu simbolistica si reprezentare politica (Casa de cultura a studentilor, Casa Patrata, Hotel Unirea etc.) precum si lucrarile de remodelare urbana (largirea si geometrizarea Pietei Unirii, regularizarea traseului unor strazi, utilizarea in exces a pietrei cubice, constructia unor axe rutiere de mare anvergura, necesare manifestarilor specifice regimului), au contribuit la transformarea aproape completa a spatiului construit mostenit.

Iasul artelor
Un Iasi al artelor poate fi simplu de identificat. Fie ca este vorba despre spectacole de exceptie, cu performeri la fel de exceptionali, fie ca ne referim la institutii, expozitii, cladiri ce poarta urmele artei sub toate formele ei – muzica, pictura, arhitectura, literatura - Iasul este o scena artistica in sine.

Muzica, pictura, sculptura se regasesc in viata artistica a Iasului la fel de pregnant ca arta dramatica, turistul avand ocazia sa admire arta intr-o multime de ipostaze. Galeriile de Arta se remarca printr-o varietate semnificativa in Iasi si nu sunt putine nici muzeele care expun arta sub forma operelor artistilor sau a unor obiecte ce au apartinut acestora si, implicit, altor epoci.

Iasul celor sapte coline – pe bicicleta
Traseul propus urmareste vizitarea imprejurimilor orasului Iasi prin explorarea celor sapte coline. Fiecare din aceste coline reprezinta un etalon al istoriei orasului, edificiile religioase, siturile arheologice sau punctele de belvedere fiind apreciate atat de localnici cat si de turisti. Traseul propune o incursiune in istoria orasului, multitudinea de manastiri prezente in apropierea orasului oferind un cadru mistic orasului de pe cele sapte coline.

Nivelul de dificultate al traseului este considerat dificil, avand o lungime de 60 km, diferenta de nivel de 800 de metri, cu un timp estimat de 6-7 ore, avand urmatorul desfasurator: 1.Piata Palatului 2. Manastirea Galata 3. Crucea lui Ferentz 4. Manastirea Frumoasa 5. Manastirea Cetatuia 6. Manastirea Hlincea 7. Manastirea Barnova 8. Hamak (pauza). 9. Platoul Repedea 10. Belvedere Paun 11. Manastirea Vladiceni 12. Ciric 13. Dealul sorogari 14. Dealul Breazu – Castel 15. Copou

     
Tag-uri: iasi, turism, oferte
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii