A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714064591.085.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasul, gazda a conferintei finale pentru un proiect cu 9 parteneri europeni
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
26-02-2015, ora 08:35

Iasul, gazda a conferintei finale pentru un proiect cu 9 parteneri europeni

Articol de Cristian Amariei
In Sala Mare a Primariei Iasi are loc astazi, 26 februarie, conferinta finala pentru proiectul finantat din fonduri europene „RE-Block – Model eficient si multiplicabil de sisteme inovative”.

La conferinta va participa primarul Gheorghe Nichita, primarul districtului 18 din Budapesta, Attila Ughy si expertul proiectului Agnes Baohonyey. De asemenea, la dezbateri vor mai participa 60 de reprezentanti ai municipalitatilor din Spania, Grecia, Italia, Suedia, Germania, Lituania, precum si doi reprezentanti din partea Secretariatului Urbact. In cadrul conferintei, Comisarul european pentru politici regionale, Corina Cretu, va transmite participantilor un mesaj video despre importanta si implementarea unor astfel de tipuri de proiecte pentru dezvoltarea comunitatilor.

Municipiul Iasi, in colaborare cu expertii europeni si ceilalti parteneri, a dezvoltat in cadrul acestui proiect un Plan local de actiune, document care va sta la baza identificarii surselor de finantare si a proiectelor concrete care sa modifice zone de cartier pentru imbunatatirea mediului urban. Proiectele urmeaza sa fie demarate pe termen mediu si lung, municipalitatea ieseana dorind pentru aceste obiective sa atraga finantari europene. in prima instanta, in proiect, municipalitatea a inclus zona blocurilor ANL din Pacurari. Aici ar urma sa fie dezvoltate proiecte de reabilitare termica, crearea de spatii de socializare si zone verzi, reamenajarea locurilor de parcare si a locurilor de joaca pentru copii.

Proiectul RE – Block a adus impreuna 10 orase europene pentru a realiza, in functie de specificul fiecarei localitati, modele prin care pot fi reduse discrepantele sociale si poate fi imbunatatita calitatea vietii in zonele aglomerate de locuinte.

In luna martie 2013 a fost semnat contractul de finantare cu Uniunea Europeana – Secretariatul Comisiei Europene, Programul URBACT II pentru Proiectul „RE-Block – Model eficient si multiplicabil de sisteme inovative”. Bugetul total al proiectului este de 699.970 euro. Bugetul municipiului Iasi in cadrul proiectului este de 60.050 euro, din care contributie proprie 4.203 euro (7%), buget de stat 7.806 euro (13%), fonduri FEDR de 48.040 euro (80%).

Parteneri ai proiectului sunt: Budapesta (Ungaria) – partenerul lider, Iasi (Romania), Malaga (Spania), Geselkirchen (Germania), Sodertalje (Suedia), Regiunea de Est a Macedoniei si Tracia (Grecia), Magdeburg (Germania), Universitatea din Roma Tor Vergata (Italia), Vilnius (Lituania), Salford (Anglia).

Sursa: curierul-iasi.ro
     
Tag-uri: iasi, primarie, conferinta
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii