A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715838889.2346.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasul aduce din nou Republica Moldova mai aproape de Uniunea Europeana
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
04-04-2014, ora 11:53

Iasul aduce din nou Republica Moldova mai aproape de Uniunea Europeana

Articol de Alexandra Stefanescu

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, impreuna cu Presedintii din 25 de raioane din Republica Moldova si Primarul Municipiului Balti au efectuat o vizita de lucru in Judetul Prahova, cel mai nou membru al Euroregiunii.

Printre actiunile efectuate se numara vizite de lucru la sediul Consiliului Judetean Prahova, la Ploiesti Industrial Park si West Park, doua din Parcurile industriale din Judetul Prahova, precum si la trei dintre cele mai importante firme gazduite de cele doua Parcuri.

Consiliul Judetean Iasi si Asociatia “Euroregiunea Siret – Prut – Nistru” au organizat vizita Presedintilor din Euroregiunea Siret – Prut - Nistru. Practic, timp de patru zile, aproape toata conducerea politico-administrativa a Republicii Moldova se afla in Romania. Prin aceasta actiune sustinem eforturile Republicii Moldova in demersul acesteia de aderare la Uniunea Europeana. Totodata, am dorit sa le aratam liderilor de peste Prut un exemplu de succes in crearea de noi locuri de munca, Judetul Prahova fiind, prin dezvoltarea parcurilor sale industriale, un model in acest sens. Maine, intreaga delegatie va avea o intrevedere cu Premierul Romaniei, dl. Victor Ponta, si cu Presedintele PNL, dl. Crin Antonescu, precum si o intalnire extrem de importanta cu membrii Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania”, a declarat Cristian Adomnitei.

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a facut o scurta prezentare a judetului pe care il conduce, accentuand importanta economica pe care o au cele opt parcuri industriale.

Judetul Prahova este unul dintre pioneri in ceea ce priveste realizarea de parcuri industriale. De altfel, primul parc industrial din Romania a fost construit in judetul nostru. Pe langa problemele care tin de utilitati, teren sau forta de munca, trebuie avute in vedere si problemele care apar din cauza legislatiei neadaptate la normele europene. Crearea de parcuri industriale de catre unitatile administrative-teritoriale din Republica Moldova trebuie sa tina cont de toate aceste aspecte. Atat eu, cat si dl. Adomnitei, vom sprijini Presedintii de raioane care doresc sa initieze astfel de proiecte”, a afirmat Mircea Cosma.

Vizita in Judetul Prahova s-a incheiat cu o depunere de flori la busturile omului politic Constantin Stere si poetului Alexe Mateevici (ambii nascuti pe actualul teritoriu al Republicii Moldova) din Parcul „Constantin Stere” si la bustul din curtea Casei Memoriale „Constantin Stere”, toate situate in localitatea Bucov.

Vineri, 4 aprilie, intreaga delegatie bilaterala va avea intrevederi cu Presedintele Partidului National Liberal, Crin Antonescu, si cu prim ministrul Victor Ponta. Ulterior, la Palatul Parlamentului, toti membrii delegatiei romano-moldave vor participa la sedinta comuna a Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania. La finalul sedintei, in acelasi loc, va avea loc semnarea unui protocol de colaborare intre Uniunea Consiliilor Raionale din Republica Moldova si Asociatia „Euroregiunea Siret – Prut - Nistru”.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii