A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715187025.5737.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasul a fost, timp de trei zile, capitala pediatriei romanesti- Dezbateri aprinse si premii pentru asistentii medicali la „Zilele Pediatriei Iesene”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
28-10-2012, ora 16:58

Iasul a fost, timp de trei zile, capitala pediatriei romanesti- Dezbateri aprinse si premii pentru asistentii medicali la „Zilele Pediatriei Iesene”

Articol de Diana Dumitriu

Peste 70 de asistenti medicali de pediatrie din tara s-au reunit, la Iasi, in perioada 25-27 octombrie, la simpozionul „Pediatric Elite Meeting”, desfasurat in cadrul Conferintei Nationale „Zilele Pediatriei Iesene – N. N. Trifan”.

Cu acest prilej, au fost prezentate peste 20 de lucrari medicale de specialitate, cu o tematica diversa („Nursing in astmul bronsic alergic la copilul mare”; „Influenta desenelor animate violente asupra copilului”; „Evolutia rolului asistentei medicale de la simplu „ajutor al medicului” la membru de prim rang al echipei de ingrijire a sanatatii”; „Comunicarea eficienta - conditie si solutie in activitatea pediatrica”; „Managementul complicatiilor abordului vascular in hemodializa”; „Urgente in practica oncopediatrica”), precum si terapii prin joc, menite sa le alunge pacientilor oncologici teama de tratamentul specific. De asemenea, a fost evidentiata importanta sportului in dezvoltarea copilului, iar exercitarea profesiei de asistent medical a fost abordata si din punct de vedere etic, prin intrebarea: din datorie sau conform datoriei?

Alaturi de asistentii medicali ieseni, la simpozionul pediatric au mai participat colegi din Bucuresti, Brasov, Suceava, Focsani, Buzau, Mizil, Vaslui si Barlad.

Cele mai bune lucrari stiintifice au fost premiate. La premiul al III-lea, punctajul a fost egal pentru „Managementul ingrijirii bolnavului cu insuficienta renala acuta” (Camelia Gabriela Zorila si Ana Maria Halip, Clinica IV Pediatrie, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Sf. Maria” Iasi) si „Hidronefroza - aspecte macroscopice si microscopice” (Elena Budeanu, Elena Sava si Alina Gherghelah, Laboratorul de Anatomie Patologica, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Sf. Maria” Iasi). Premiul al II-lea a fost obtinut de Elena Diaconescu (Clinica IV Pediatrie, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Sf. Maria” Iasi) autorul lucrarii „Particularitati de diagnostic si ingrijire a copilului cu infectia tractului urinar”. Cea mai buna lucrare a fost considerata „Particularitatile transplantului cu celule stem la copiii cu greutate redusa (<20 kg)”, ai carei autori - Elena Toma si Florina Bereczki, de la Institutul Clinic Fundeni, Transplant Medular - au primit premiul I.

Am intentionat ca si in 2012 sa avem o manifestare de calitate si acum, dupa incheierea lucrarilor, putem spune ca am atins acest obiectiv. Lucrarile prezentate au insemnat, pentru fiecare dintre noi, informatii noi sau actualizate, iar in ultima parte a avut loc, in premiera la manifestarea noastra, o sesiune de dezbateri pe echipe cu privire la diferite aspecte din practica pediatrica. Au fost dezbateri sustinute, chiar aprinse, fiecare echipa incercand sa-si argumenteze cat mai bine opiniile si sa puncteze minusurile celorlalte. A fost un schimb de experienta util si, daca premii au fost doar cateva, in schimb toti am avut de castigat prin bagajul informational dobandit, fapt care speram sa se reflecte in cresterea calitatii actului medical”, a declarat Laurentiu Acostioaei, asistent medical la unitatea Dializa din cadrul Clinicii IV Pediatrie a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Sf. Maria” Iasi.

Foto: puterea.ro

     
Tag-uri: spital, pediatrie, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii