A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716059482.7533.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasul a fost gazda unei importante delegatii ucrainene
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
28-05-2014, ora 16:59

Iasul a fost gazda unei importante delegatii ucrainene

Articol de Alexandra Stefanescu

O importanta delegatie din Ucraina a vizitat astazi Iasul. Prima oprire a fost la Consiliul Judetean Iasi, loc in care membrii acesteia au fost primiti de conducerea institutiei.

Astazi, la Iasi, am avut bucuria de a fi gazde unei importante delegatii din Regiunea ucraineana Vinnitsa. Este regiunea care se afla la Nordul Republicii Moldova si este cea mai apropiata de Iasi. Este o regiune cu care Judetul nostru are relatii de colaborare inca din martie 1999. Delegatia ucraineana a fost condusa de catre dl. Anatolii Oliinyk, Seful Administratiei Regionale de Stat Vinnitsa. Obiectivele principale ale intalnirilor de astazi au fost modalitatile de pregatire a administratiilor centrale si locale din Ucraina pentru aderarea la Uniunea Europeana si pentru atragerea de fonduri europene inclusiv pana la acel moment”, a declarat Cristian Adomnitei.

Seful delegatiei ucrainene a multumit pentru invitatia Consiliului Judetean Iasi si si-a exprimat speranta ca in viitorul apropiat Ucraina sa faca parte din Uniunea Europeana.

Ii multumesc dl. Presedinte Adomnitei, o persoana binevenita si binecunoscuta in Regiunea Vinnitsa, pentru invitatia pe care ne-a adresat-o. Judetul Iasi este un exemplu in implementarea proiectelor europene si credem ca avem ce invata de la dumneavoastra. Toata experienta pe care o are Romania in procesul de integrare europeana este foarte importanta pentru Ucraina. Regiunea Vinnitsa este o regiune pro-europeana si ne intereseaza pasii pe care i-ati facut dumneavoastra in procesul de aderare la structurile europene. Intalniri precum cea de astazi reprezinta pasi importanti in procesul de aderare la Uniunea Europeana pe care ii fac administratiile locale din regiunea noastra. Cetatenii Ucrainei doresc sa traiasca in democratie, la standarde europene”, a afirmat Anatolii Oliinyk.

Din cadrul delegatiei au mai facut parte Oleksandr Shypuk si Iuliia Kulakova, Seful Departamentului Cooperare Internationala in cadrul Administratia Regionala de Stat Vinnitsa, respectiv specialistul-sef in cadrul aceluiasi compartiment, sefii Administratiilor Districtuale de Stat din Tomashpil, Vinnitsa, Yampil si Kalynivka, Volodymyr Grabko, Rectorul Universitatii Nationale de Stat Vinnitsa, si Volodymyr Chernikov, reprezentant mass-media.

Delegatia din Ucraina a mai avut discutii privind proiectele implementate prin intermediul fondurilor europene cu reprezentanti ai Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Iasi, Camerei Agricole Judetene, Asociatiei Euroregiunea Siret – Prut – Nistru, asociatiilor producatorilor de fructe si crescatorilor de animale din Judetul Iasi etc. Programul a inclus si vizitarea unor importante obiective de infrastructura (statia de tratare a apei potabile Chirita, Aeroportul International Iasi) si o deplasare in comuna Trifesti (obiective realizate prin proiecte europene in domeniile de interes indicate de partea ucraineana - ferme vaci de lapte, livezi).

In luna noiembrie a anului 2012, Presedintele Cristian Adomnitei, in calitate de Presedinte al Euroregiunii Siret - Prut - Nistru, si Serhii Tatusiak, pe atunci Presedintele Consiliului Regional Vinnitsa, in calitate de Presedinte al Euroregiunii Dniester (Nistru), au semnat un acord de cooperare intre cele doua Euroregiuni. Au urmat apoi o serie de vizite, atat de la Iasi catre Vinnitsa (Ziua Independentei Ucrainei, Forumul Economic Republica Moldova – Ucraina – Romania, Ziua Europei), cat si de la Vinnitsa catre Iasi (lansarea Transagropolis, Seminarul CIVEX si Forumul Economic Transfrontalier, Festivalul International de Literatura si Traducere), In data de 5 septembrie 2013, la si prin Consiliul Judetean, au fost semnate acele intelegeri de cooperare dintre dintre patru comune din Judetul Iasi si sapte localitati si orase din regiunile ucrainene Vinnitsa si Dniepropetrovsk. La evenimentul de astazi au fost prezenti si sefii administratiilor din localitatile mentionate.

Intelegerile de cooperare semnate pe 5 septembrie 2013:

- Comuna Baltati cu localitatea Villa, raionul Tomashpol, regiunea Vinnitsa, si localitatea Chapaevsk, raionul Shyrokivski, regiunea Dnipropetrovsk;

- Comuna Mironeasa cu localitatea Oleksandrivska, raionul Shyrokivski, regiunea Dnipropetrovsk, si localitatea Gnatkiv, raionul Tomashpol, regiunea Vinnitsa;

- Comuna Raducaneni cu localitatea Shyroke, raionul Shyrokivski, regiunea Dnipropetrovsk, si orasul Tomashpol, raionul Tomashpol, regiunea Vinnitsa;

- Comuna Comarna cu localitatea Lipovka, raionul Tomashpol, regiunea Vinnitsa.

     
Tag-uri: delegatie, Ucraina, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii