A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713876630.9974.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasul a castigat premiul de excelenta in „batalia” pentru ”Orasul Reciclarii”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
19-09-2014, ora 16:14

Iasul a castigat premiul de excelenta in „batalia” pentru ”Orasul Reciclarii”

Articol de Madalina Irimia

Primaria Municipiului Iasi a fost premiata la categoria „Trambitare” in cadrul “bataliei” pentru titlul de „Orasul Reciclarii”, fiind una dintre municipalitatile care s-au implicat cel mai mult in comunicarea competitiei catre populatie.

Proiectul „Orasul Reciclarii” initiat de Eco-Rom Ambalaje, sub patronajul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, a fost adresat primariilor de municipiu si s-a derulat in perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2014. Criteriile care au stat la baza evaluarii au fost: calitatea serviciilor de colectare separata (insemnand accesul populatiei la containerele colorate, aspectul acestora si corectitudinea depunerii separate a deseurilor in fiecare container), cantitatea de deseuri colectate si actiunile de constientizare si mobilizare a populatiei pentru a separa deseurile.

Pe parcursul competitiei, in Iasi au fost colectate separat 116.167 de kg de deseuri de ambalaje, dintre care 25.252 de kg de plastic, 89.533de kg de hartie-carton si 1.382 kg de sticla. Prin acest proiect 263.410 de ieseni au aflat despre importanta reciclarii, avand la dispozitie 202 containere colorate pentru separarea deseurilor de ambalaje. Aceste rezultate au fost posibile datorita implicarii Primariei Municipiului Iasi si a operatorului de salubritate S.C. Salubris S.A. Iasi.

Competitia Orasul Reciclarii a fost sustinuta si anul acesta de Asociatia Municipiilor din Romania si Institutul pentru Politici Publice. Partenerii media ai acestei competitii au fost: www.administratie.ro si www.domnuleprimar.ro.

Competitia „Orasul Reciclarii” a fost initiata de Eco-Rom Ambalaje in 2012 si se afla la a doua editie. Obiectivul proiectului este acela de a implica şi mobiliza primariile de municipiu, pentru ca serviciile de colectare separata a deseurilor de ambalaje sa se desfaşoare in cele mai bune conditii si cantitatile colectate sa continue sa creasca. Editia de anul acesta s-a derulat in perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2014.

In 2014, 32 de municipalitati, in care Eco-Rom Ambalaje sustine dezvoltarea serviciilor de colectare separata, au raspuns pozitiv chemarii la lupta: Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti-Sectoarele 3 si 6, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Focsani, Iasi, Medias, Roman, Satu Mare, Sfantu Gheorghe, Slobozia, Targu Jiu, Tulcea, Zalau, Barlad, Braila, Calarasi, Constanta, Galati, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploiesti, Slatina, Suceava, Targu Secuiesc, Vaslui.

Foto: financiarul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii