ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

ECONOMIC
01-08-2012, ora 11:17

Iasiul ocupa locul 4 pe tara in topul oraselor cu centre comerciale moderne

Articol de Cristian Amariei

Suceava se mentine pe primul loc intr-un clasament al oraselor din Romania in functie de stocul de centre comerciale moderne la mia de locuitori. Judetul de pe primul loc inregistreaza un nivel de 736 mp, de aproape 10 ori mai mare decat media tarii si de doua ori peste media capitalei, de 307 mp.

"Livrarile din anul 2011 si rezultatele (partiale) ale recensamantului au adus o crestere de 24% a stocului mediu de spatii de retail modern per mia de locuitori. Acesta a evoluat de la 64 mp, cat se inregistrau la finalul anului 2010, la 84 mp per mia de locuitori in prima jumatate a anului 2012", se arata intr-o analiza realizata de DTZ Echinox.

Urmatoarele in clasament sunt Arad, Constanta si Iasi. Capitala Moldovei are in prezent cinci centre comerciale moderne, Palas Mall, Iulius Mall, Felicia Shopping Center, Moldova Mall, Era Shopping Park (galeria comerciala), si 366 mp per mia de locuitori.

In partea inferioara a clasamentului se situeaza Drobeta Turnu Severin, Braila, Botosani, Tulcea si Giurgiu ale caror stocuri de spatii comerciale moderne se situeaza in jurul a 100 mp per mia de locuitori, in timp ce alte 13 resedinte de judet nu au in prezent niciun centru comercial modern.

Orasele in care investitorii nu au ajuns inca sunt Galati, Satu Mare, Targu Jiu, Targoviste, Bistrita, Resita, Slatina, Calarasi, Zalau, Sfantu Gheorghe, Slobozia, Alexandria si Miercurea Ciuc.

Sursa: mediafax.ro

Sursa foto: finantistii.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii