A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715370045.7389.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasiul are din nou un elicopter pentru transportul bolnavilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
04-11-2012, ora 20:00

Iasiul are din nou un elicopter pentru transportul bolnavilor

Articol de Diana Dumitriu

Dupa 6 ani de la tragedia aviatica in care membrii unui echipaj SMURD si-au pierdut vietile, Iasiul are din nou un elicopter pentru transportul bolnavilor. Elicopterul de mici dimensiuni, de tip Eurocopter, a fost adus azi, la Iasi. La eveniment au fost prezenti si secretarul de stat Raed Arafat si ministrul Administratiei, Mircea Dusa. Tot azi au fost inaugurat Dispeceratul Medical Integrat, care functioneaza la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Mihail Grigore Sturdza”.

La inaugurare au mai fost prezenti si primarul Gheorghe Nichita, presedintele CJ Iasi, Cristian Adomnitei, fostul ministru al Sanatatii Vasile Cepoi, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoae, parlamentari din actuala guvernare dar si candidati USL pentru viitorul Legislativ.

Ne bucuram ca astazi a ajuns, in sfarsit, elicopterul si la Iasi. El va fi pus in serviciul intregii regiuni din nordul Moldovei. Le doresc cer senin pilotilor dar si echipajului medical, fara incidente. S-au facut demersuri importante pentru achizitia acestor elicoptere SMURD. Minsiterul Sanatatii vrea sa achizitioneze un avion operativ pentru distante lungi”, a spus Raed Arafat.

Elicopterul SMURD adus azi la Iasi este al patrulea elicopter achizitionat de Ministerul Sanatatii. Cel de-al cincilea va fi alocat Craiovei.

Elicopterul SMURD adus duminica la Iasi are in dotare aparate de interventie specifice unei unitati medicale mobile - aparatura pentru terapie intensiva, de intubatie, defibrilator.

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei a cerut celor prezenti sa tina un moment de reculegere in memoria victimelor accidentului aviatic din ianuarie 2006 - medicul Liliana Puiu, asistentul medical Mioara Hauta si pilotii Valentin Stanescu si Augustin Toma.

Iasiul a ramas fara elicopter SMURD dupa ce pe 9 ianuarie 2006, un elicopter de tip EC 135, pilotat de angajati ai Unitatii Speciale de Aviatie a MAI, a decolat de pe pista Aeroclubului Moldova pentru a efectua un zbor tehnic, la bord aflandu-se si echipajul SMURD Iasi. Zece minute mai tarziu, Grupul de Pompieri Iasi a primit o informare din partea jandarmilor, conform careia elicopterul s-a prabusit intr-o zona militara.

Sositi la fata locului, pompierii au constatat ca membrii echipajului, pilotul Valentin Stanescu si copilotul Augustin Toma, de 37, respectiv, 34 de ani, au decedat. Aceeasi soarta au avut-o si dr. Liliana Puiu, de 36 de ani, si asistentul medical Mioara Hauta, de 30 de ani, de la Spitalul Universitar "Sfantul Spiridon" din Iasi, care lucrau voluntar pentru unitatea SMURD.

     
Tag-uri: SMURD, Iasi, elicopter
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii