A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714056696.024.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

„Iasi, capitala care uneste!” – Programul manifestarilor de 1 Decembrie de la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-11-2016, ora 11:08

„Iasi, capitala care uneste!” – Programul manifestarilor de 1 Decembrie de la Iasi

Articol de Cristian Amariei
Primarul Mihai Chirica a anuntat programul manifestarilor care vor avea loc la Iasi pe 1 decembrie, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

Fata de anii trecuti, anul acesta vor avea loc mai multe evenimente, inclusiv cele prin care sa se marcheze faptul ca in 1916 Iasul a devenit capitala a Romaniei. Toate manifestarile se vor organiza sub sloganul „Iasi, capitala care uneste!”. „Fata de anii anteriori, pe 1 decembrie vom aprinde si iluminatul pentru Sarbatorile de Iarna pe zona centrala, adica bulevardul Independentei – strada Elena Doamna – bulevardul Anastasie Panu – bulevardul Stefan cel Mare si Sfant – strada Arcu – strada Gavriil Muzicescu”, a declarat edilul Iasului.

Programul manifestarilor de Ziua Nationala a Romaniei

Ceremonia din Piata Unirii va incepe la ora 10.00, cu un concert de muzica populara cu artisti ieseni.

De la ora 11.00 vor avea loc un Te Deum, discursurile oficialitatilor, depunerea de coroane, parada militara, iar apoi din nou un concert de muzica populara cu artisti din Romania, dar si din Republica Moldova si Ucraina.

In jurul orei 12.00 va fi masa traditionala, la care vom avea 5.000 de portii. La ora 17.00 vor incepe manifestarile pe pietonalul stefan cel Mare si Sfant, cu aprinderea iluminatului pentru Sarbatorile de Iarna. Sunt asteptati toti copiii, de toate varstele, pentru ca autoritatile au pregatit si cateva momente speciale pentru ei. Cu aceasta ocazie va fi deschis si Targul de Craciun de pe pietonal, precum si Oraselul Copiilor. La ora 17.30 va fi arborat drapelul national pe turnul Palatului Culturii, in prezenta militarilor ieseni cu torte si a fanfarei militare.

“De la ora 18.00, la Primarie va avea loc receptia de Ziua Nationala a Romaniei. Atunci vom acorda, pentru prima data, distinctia «Premiul Marii Uniri», distinctie care va fi acordata de fiecare data de Ziua Nationala. Vom acorda si titlul de Cetatean de Onoare unei personalitati iesene. In cadrul receptiei vom organiza si o lansare de carte, «Iasi – capitala rezistentei pana la capat», in prezenta autorului, profesorul Ion Agrigoroaiei”, a declarat Mihai Chirica. Edilul a mai anuntat ca pe 6 decembrie va fi deschis Targul de Craciun din Piata Unirii, cu aceasta ocazie urmand a fi amenajata pentru Sarbatori si acea zona.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii