A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714022651.1954.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Zona Moara de Vant, avantajoasa pentru amplasarea Spitalului Regional de Urgenta
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
29-09-2016, ora 15:11

Iasi: Zona Moara de Vant, avantajoasa pentru amplasarea Spitalului Regional de Urgenta

Articol de Madalina Irimia
Ministerul Sanatatii va decide in curand locul in care va fi construit Spitalul Regional de Urgenta. In cadrul unei conferinte de presa care a avut loc miercuri, 28 septembrie, primarul Mihai Chirica a facut referire si la solicitarea Ministerului Sanatatii catre Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” privind un teren aflat in proprietatea unitatii de invatamant pe care sa fie construit Spitalul Regional de Urgenta.

„Am avut o corespondenta permanenta cu domnul rector Vintu. Disfunctionalitatea a aparut mai mult dintr-o neintelegere a legii in ceea ce priveste situatia terenurilor care sunt in proprietatea Universitatii Agronomice. Acolo este o statiune de cercetare stiintifica si, conform legii, nu poate fi schimbata destinatia, nici macar prin Hotarare de Guvern. Modificarea ar fi posibila doar printr-o alta lege. Nu ni se pare o abordare fezabila, motiv pentru care dimineata am luat legatura cu doamna ministru Pop, cu arhitectul sef care se ocupa din partea ministerului de aceasta chestiune, cu Autoritatea Aeronautica, cu toata lumea care ar avea ceva de spus pe aceasta tema”, a precizat Mihai Chirica.

Edilul a adaugat ca a transmis punctul de vedere al municipalitatii, in care a detaliat de ce zona Moara de Vant este cea mai buna pentru constructia Spitalului Regional de Urgenta. „Terenul de acolo este in proprietatea Municipiului Iasi, este intabulat, este in domeniul public si nu poate face obiectul unei revendicari. De asemenea, este liber de constructii, nu afecteaza zone intens populate, suprafata de teren este suficient de mare si permite dezvoltarea ulterioara a unor proiecte academice si stiintifice. Utilitatile necesare sunt la o distanta rezonabila, avem cai de accea pe ambele parti ale terenului, avem legatura directa cu DN24, drumul european si soseaua de centura. Nu sunt actiuni de revendicare, exista transport public local de calatori si este mult mai usor de accesat de cadrele didactice. Terenul din zona Viticultori ar avea probleme legate de proprietate, inclusiv terenul de la scoala Adamachi, care se afla intr-un proces de revendicare. Tinand cont de faptul ca, in prima faza, cea mai mare parte a sumei va fi alocata de catre Comisia Europeana, care analizeaza foarte atent elementele de eligibilitate, mai ales cele legate de proprietate, sustinem in totalitate amplasamentul Moara de Vant”, a mai spus acesta.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  18.06.2017 23:51

wh0cd498960 zestril

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii