ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
13-10-2013, ora 15:14

Iasi: Voluntari din Spania, Bucuresti si Cluj-Napoca la prima editie a FILIT

Articol de Alexandra Stefanescu

Circa 100 de voluntari au fost selectati pentru a face parte din echipa primei editii a Festivalului International de Literatura si Traducere Iasi (23-27 octombrie) - FILIT. La interviurile ce au avut loc la Muzeul Literaturii Romane din Iasi s-au prezentat elevi, studenti, dar si persoane cu varste de peste 40 de ani. In vreme ce majoritatea provin din regiune, trei dintre acestia vor veni la Iasi din Barcelona (Spania), Bucuresti si Cluj-Napoca special pentru a fi parte a grupelor de voluntari.

Antonia Escandelll Tur are 34 de ani si pentru un an a urmat cursuri in cadrul unui program de studiu al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, desfasurat de catedra Romano-Spaniola a Facultatii de Litere.

Pentru mine, existenta acestui festival este un motiv in plus pentru a tine legatura cu Romania”, spune Antonia Escandelll Tur.

Este o buna cunoscatoare a limbii romane si revine in tara noastra, la Iasi, special pentru FILIT. Locuieste in Barcelona si se declara uimita de numele mari care au confirmat prezenta la Iasi si de complexitatea evenimentelor.

Adriana Martin din Bucuresti declara ca iubeste literatura si si-a dorit intotdeauna sa participe „la un eveniment care sa adune la un loc oameni pasionati de carte, ca si mine. Dupa ce am aflat de FILIT de la televizor, am intrat pe site si am vazut ca recruteaza voluntari. Primul lucru pe care l-am facut a fost sa-mi pun la punct CV-ul si sa aplic pentru voluntariat. M-am indragostit de Iasi si abia astept sa ma reintorc pentru toata perioada festivalului. Banii mei de bursa au venit la fix pentru FILIT.”

Pentru a porni intr-o calatorie de noua ore cu CFR-ul e nevoie, intr-adevar, de motive serioase: in primul rand m-a entuziasmat ideea unui atat de ambitios festival de literatura; s-au adaugat curiozitatea de a vedea pentru prima oara Iasiul, dorinta de a intalni scriitori pe care i-as citi si asculta iar si iar – Filip Florian, Atilla Bartis sau Andrei Kurkov –, de a trai cateva zile in atmosfera de festival, care contamineaza incet-incet oamenii si, uneori, ca la Cluj, in timpul TIFF-ului, aproape un oras intreg”, spune Monica Morosanu din Cluj-Napoca.

Voluntarii FILIT vor lucra in 12 echipe, ce vor avea diverse roluri: primirea si preluarea invitatilor de la Aeroport sau Gara, distributia de materiale promotionale, coordonarea logistica in licee, coordonarea transportului publicului, coordonarea evenimentelor conexe, editarea cotidianului FILIT, informarea in teren, fotografie etc. In perioada 14-22 octombrie vor putea fi intalniti in centrele de informare din Iasi ale FILIT (in Copou, Piata Unirii, bulevardul Stefan cel Mare etc.).

     
Tag-uri: voluntari, FILIT, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii