A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714194471.4265.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

„Iasi Virtual Reality”, lansata oficial la Primaria Municipiului Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-11-2015, ora 15:11

„Iasi Virtual Reality”, lansata oficial la Primaria Municipiului Iasi

Articol de Cristian Amariei
Aplicatia “Iasi Virtual Reality” a fost lansata oficial luni, 9 noiembrie 2015, in cadrul unei conferinte de presa organizata la Palatul Roznovanu. La eveniment au participat Mihai Chirica, primarul interimar al municipiului Iasi, Iulian Boia, directorul executiv al Fundatiei Iasi – Capitala Culturala Europeana, Radu Danciu, CEO Sprocket si Victor Chirila, managerul Idei3D, Conf. univ. dr. Lenuta Alboaie, prodecanul Facultatii de Informatica din cadrul UAIC Iasi.

Aplicatia a fost produsa in parteneriat public-privat, de un consortiu format din Fundatia Iasi – Capitala Culturala Europeana (FICCE) si companiile iesene Idei 3D (productie ochelari Google Cardboard) si Sprocket Inc. (dezvoltare software de gaming). „La mai putin de o luna de zile de la depunerea dosarului de candidatura pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii, reusim sa avem un eveniment foarte important, prin care reusim sa aducem lucrurile la noi acasa. Ar fi fost imposibil de crezut ca, intr-un oras in care IT-ul se dezvolta foarte repede, sa nu beneficiem de un rezultat al muncii celor din aceasta industrie. Vreau sa felicit intreaga echipa implicata in acest proiect, precum si pe antreprenorii locali care au sustinut concretizarea acestuia”, a declarat Mihai Chirica, primarul interimar al municipiului Iasi.

Cu ajutorul aplicatiei „Iasi VR” pot fi vizitate virtual 3D cele mai reprezentative locuri din Iasi: Parcul Copou, Biblioteca Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” Iasi, Muzeul Unirii, Rapa Galbena, Manastirea Trei Ierarhi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iasi, Biblioteca Centrala Universitara „Mihai Eminescu” Iasi, Palatul Roznovanu (unde isi are sediul Primaria Municipiului Iasi), Palatul Culturii si Teatrul National „Vasile Alecsandri” Iasi. De asemenea, turul va avea si un ghid audio in limba romana si engleza, care ofera informatii despre locurile pe care utilizatorul le „viziteaza” virtual.

Aplicatia lansata astazi la Palatul Roznovanu poate fi instalata pe smartphone-uri cu sistemele de operare Android, iOS si Windows Phone si poate fi descarcata incepand cu data de 9 noiembrie 2015 din Google Play Store, Apple AppStore , Windows Phone Store si functioneaza impreuna cu o pereche de ochelari Cardboard Glasses. Aplicatia are rolul de a ajuta Iasul in competitia de obtinere a prestigiosul titlu de Capitala Culturala Europeana in anul 2021. Dosarul de candidatura al Iasului are ca tema principala si ca slogan formula „Switch On” si a fost depus la Ministerul Culturii pe 10 octombrie. Eligibilitatea dosarelor de candidatura a 14 orase din Romania a fost validata, iar reuniunea de preselectie, in urma careia juriul european va intocmi o lista scurta a oraselor candidate, va avea loc in perioada 7 – 10 decembrie 2015.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii