A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716033056.9966.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Veniti la bursa locurilor de munca, din obligatie, nu ca si-ar dori serviciu
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
15-04-2016, ora 09:37

Iasi: Veniti la bursa locurilor de munca, din obligatie, nu ca si-ar dori serviciu

Articol de Madalina Irimia
Bursa locurilor de munca organizata la Iasi a atras mai multi varsnici decat tineri. 120 de agenti economici s-au prezentat la eveniment cu peste 1.400 de locuri de munca disponibile in mai toate domeniile. Dar, surpriza, inca dinainte de deschidere, in fata cladirii s-au adunat persoane de varsta pensionarii care traiesc din ajutorul social pe care il primesc de ani buni de la primarie. Si nu va ganditi ca acestia au venit sa isi caute de munca pentru ca multi nici macar nu stiau ce cauta acolo, pentru ca au fost trimisi de primarii comunelor in care locuiesc.

Media de varsta a celor care s-au prezentat astazi la Bursa Locurilor de Munca de la Iasi a fost de 60 de ani, iar cei mai multi dintre ei au avut parte de primul lor interviu de angajare. Niciunul dintre ei nu stia ce il asteapta sau ce pasi trebuie sa urmeze. Stiau doar ca trebuie sa fie prezenti, ca altfel nu mai primesc ajutorul social de la primarie.

Vergina Leonte, asistat social: Nu am lucrat pentru ca am avut copii.
Reporter: S atunci trebuia sa veniti neaparat?
Vergina Leonte: Pai neaparat, ca altfel nu ne elibereaza de la fortele de la Harlau aiasta pentru ajutor.

De teama ca ar putea pierde ajutorul social, oamenii au venit cu mult inainte de deschidere, insa multi habar n-aveau ce cautau acolo.

„Noi suntem cu ajutorul social de la primarie si ne-a trimis sa ne prezentam aici, dar nu stiu la ce”, spune un barbat.

De indata ce s-au deschis usile, s-au grabit sa intre in cladire, s-au plimbat printre standuri, au vazut ce era de vazut si s-au intors acasa. Oricum nu isi doreau un loc de munca, ci voiau sa primeasca, in continuare, ajutorul social de la primarie.

„Persoanele beneficiare ale venitului minim garantat au obligatia de a-si cauta un loc de munca, iar participarea la acest eveniment este o obligatie legala”, explica Adriana Sarghie, purtatorul de cuvant al AJOFM Iasi.

Valoarea venitului minim garantat variaza intre 125 si 462 de lei, in functie de numarul membrilor unei familii. in judetul Iasi, peste opt mii de persoane beneficiaza de aceste ajutoare.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii