ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-03-2016, ora 08:12

Iasi: Un politist a luat in gazda 3.600 de persoane intr-un apartament de 40 de metri patrati

Articol de Cristian Amariei
Situatie incredibila intr-o comuna din Iasi, unde nu mai putin de 3.600 de cetateni moldoveni au domiciliul, potrivit actelor de identitate, in apartamentul unui politist. Oamenii au venit in Mosna special sa-si faca buletine romanesti, documente care le permit sa calatoreasca si sa se angajeze mai usor in Uniunea Europeana.

Autoritatile nu pot lua nicio masura pentru ca, teoretic, nu e incalcata nicio lege. Situatia a iesit la iveala cand autoritatile au reactualizat listele electorale.
De patru ori a crescut, pe hartie, populatia comunei Mosna doar in ultimii doi ani. Astfel, daca in 2014 locuiau aici doua mii de oameni, acum ar fi nu mai putin de opt mii. Numai ca jumatate dintre detinatorii de buletin de Mosna locuiesc la aceeasi adresa. Apartamentul de 40 de metri patrati al unui agent de politie.

„O fi, doamna, nu zic ca nu o fi, dar ce, scrie undeva, e prevazut undeva ca e limitat spatiul sau de ce?! Este limitat spatiul? Nu cunosc eu, vorbiti cu nevasta mea, n-am eu treaba”, spune agent sef principal Constantin Craciun.

Agentul lucreaza in Raducaneni, aceeasi comuna unde functioneaza si Serviciul de Evidenta Populatiei din zona. Autoritatile locale spun ca au atras atentia femeii ca a intrecut masura.

„Chiar acum doua saptamani am avut o discutie de genul acesta si i-am spus cand stopam fenomenul acesta. Raspunsul este simplu: e proprietatea mea, ce putem sa-i facem?”, spune Mihai Irimia, primarul comunei Raducaneni.

Proprietatea este locuita de mai bine de doi ani de o familie care plateste chirie politistului.

„Nu stiu unde ar putea sa-i bage pe toti, abia stam noi aici d-apoi atatia oameni”, spune Ana Dima, chiriasa.

Cu toate ca proaspetii ieseni, in acte, sunt rari la vedere, functionarii primariei din Mosna au destul de lucru de pe urma lor.

Transcrierile actelor din Republica Moldova in cele tipizate ale statului roman, asistentul social care intocmeste dosare privind alocatiile copiilor, s-au inzecit sa zicem nu trebuie sa va ascund faptul ca au inceput sa ne vina niste amenzi de circulatie”, spune Georgel Popa, primarul comunei Mosna.

Localnicii spun ca nu i-au vazut pe cei care au domiciliul in zona:

- N-am vazut basarabeni deloc pe aici.
- Chiar nu am vazut, eu am lucrat la scoala si ce vedeam moldoveni vedeam la primarie, dar aici in zona, nu.

In ciuda situatiei anormale, sefii politistului spun ca nu vor lua nicio masura impotriva acestuia, in conditiile in care nu s-a constatat nicio incalcare a legii.

Sursa: digi24.ro
     
Tag-uri: iasi, politisti, gazda
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
dan,  24.03.2016 11:03

da iar cu politistul asta?nu mai aveti subiecte si le repetati?bine k au acceptat ei sa stea ingramaditi!nu sint ei fratii nostri si trbuie ajuatati?

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii