A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713548190.4897.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Tigarete de contrabanda descoperite la frontiera
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
17-05-2016, ora 09:49

Iasi: Tigarete de contrabanda descoperite la frontiera

Articol de Cristian Amariei
La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi au descoperit si confiscat 15.100 tigarete, pe care mai multe persoane au intentionat sa le introduca ilegal in Romania ascunse in bordul si rezervorul unor autoturisme, precum si intr-o geanta de voiaj si o mașina de gatit, aflate in vagonul restaurant al unui tren accelerat.

La sfarsitul saptamanii trecute, in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni din cadrul ITPF Iasi, s-au prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pe sensul de intrare in tara Elena C., conducand un autoturism marca Fiat Punto, inmatriculat in Romania si Victor C., conducand un autoturism marca Volkswagen Passat, inmatriculat in Bulgaria, ambii in varsta de 25 de ani, cu cetatenie romana si Republica Moldova.

In baza unor informatii detinute politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unor controale amanuntite asupra mijloacelor de transport. In urma acestora, echipele comune de control au descoperit, ascunsa in scopul sustragerii de la controlul de frontiera, in rezervorul autoturismului Fiat Punto si intr-un loc special amenajat in bordul autoturismului Volkswagen Passat cantitatea de 12.900 tigarete diferite marci, cu timbru de acciza Republica Moldova.

Pde 13 mai a.c., ora 21.00, in Punctul de Trecere a Frontierei Iasi - feroviar s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, Simion P., cu cetatenie romana si Republica Moldova, in varsta de 45 de ani, insotitorul vagonului restaurant din trenul accelerat 401 care circula pe relatia Chisinau-Bucuresti.

In urma controlului efectuat asupra vagonului restaurant, echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera si lucratori vamali, a descoperit intr-o masina de gatit si intr-o geanta de voiaj apartinand barbatului, 2.200 de tigarete, cu timbru de acciza Republica Moldova.

In toate cazurile, conform prevederilor legale, a fost luata masura ridicarii in vederea confiscarii a tigaretelor, in valoare totala de 5.381 lei, respectiv a autoturismului marca Fiat Punto, in valoare de 6.750 lei, iar persoanele au fost sanctionate contraventional cu amenzi in valoare totala de 15.000 lei.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii