ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
19-11-2015, ora 10:35

Iasi: Teii vor fi replantati in intervalul 27-29 noiembrie

Articol de Cristian Amariei
Municipalitatea a stabilit programul de replantare a teilor pe pietonal. Saptamana viitoare va incepe procedura de extragere a salcamilor de pe locatiile actuale si transportarea pe zona unde vor fi replantati. Puietii de tei argintii vor sosi la Iasi la jumatatea saptamanii urmatoare pentru ca, in perioada 27 -29 noiembrie sa fie plantati.

Ne-am tinut de cuvant si am dus acest program pana in punctul de a-l finaliza. Vom replanta teii pe pietonal in week-endul care urmeaza, incepand din 27 si pana in 29 noiembrie. Asa si-au dorit iesenii in urma consultarii publice pe care am organizat-o si a reprezentat un inceput pentru administratia ieseana de a respecta opinia cetatenilor”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica.

Relocarea salcamilor japonezi va fi facuta in noua amplasamente din municipiu, pe spatii publice, la institutii si biserici. Amplasamentele unde vor fi replantati cei 115 salcami sunt in parc Dacia – zona ANL-uri, parc Piata Dacia, teren viran posta Dacia, biserica „Sf. Iulian din Tars” – Tudor Vladimirescu, biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Galata, Spital Recuperare, Spital „C.I. Parhon”, Directia Crese-Cantemir si biserica „invierea Domnului” – Dacia.

Replantarea teilor a fost decisa in urma consultarii publice demarata de Primarie in luna septembrie si care a strans 13.300 de opinii favorabile revenirii teilor pe pietonal. Premiera pentru administratia ieseana, consultarea publica de acest gen va fi extinsa si pe alte proiecte ale municipalitatii. „Dezbaterea va capata o nota mult mai larga. Primul proiect ce va fi adus in atentia iesenilor va fi bugetul local pe 2016 si apoi planul de mobilitate si regulamentul de trafic”, a precizat edilul.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
SIBNET,  19.11.2015 10:57

Cautam colaboratori pentru activitate desfasurata acasa, pe calculator. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii trimise prin e-mail. Mesaj la sibnet@usa.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii