A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713512662.4652.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Sute de catedre, inca neocupate. Cele mai multe posturi vacante sunt in mediul rural
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
01-09-2014, ora 14:56

Iasi: Sute de catedre, inca neocupate. Cele mai multe posturi vacante sunt in mediul rural

Articol de Madalina Irimia
Cu doua saptamani inainte de inceperea anului scolar, sute de catedre din judetele Moldovei sunt inca neocupate. La sedintele de repartizare organizate pana acum de Inspectoratele scolare, posturile au fost ocolite atat de dascalii titulari cat si de suplinitori.

Cele mai multe posturi libere au ramas in mediul rural, la scoli unde profesorii ar trebui sa faca naveta. Cum cheltuielile de transport sunt rareori decontate de primarii, dascalii se feresc sa accepte aceste catedre din localitati situate la zeci de kilometri de oras. Asa se face ca in judetul Vaslui, spre exemplu, mai sunt libere aproape 400 de catedre complete si alte 200 cu norme incomplete.

Daca nici la viitoarele sedinte de repartizare posturile nu vor fi ocupate de suplinitori care au luat peste 5 la examenul de titularizare, inspectoratele scolare vor fi nevoite sa apeleze din nou la dascali pensionari sau la necalificati.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii