A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713947557.7325.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Suspectati de furt din primarie. Patru functionari ar fi furat peste 350.000 de lei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
18-12-2014, ora 13:08

Iasi: Suspectati de furt din primarie. Patru functionari ar fi furat peste 350.000 de lei

Articol de Cristian Amariei
Patru functionari publici din Pascani sunt acuzati ca au furat peste 350 de mii de lei din casieria primariei. Situatia a iesit la iveala in urma unui control de rutina al Camerei de Conturi. In acest caz, fost sesizata si politia, iar cei patru sunt acuzati de abuz in serviciu si delapidare.

Unul dintre functionari, juristul institutiei, si-a recunoscut vina si a returnat o parte din bani. Asta nu il absolva, insa, de vina.

Inspectorii de la Camera de Conturi Iasi au descoperit luna trecuta ca lipsesc 220 de mii de lei de la compartimentul juridic si 140 de mii lei de la compartimentul registratura din cadrul Primariei Pascani. Au sesizat imediat primarul si politia.

"Am ramas surprins, nici prin minte nu imi trecea ca directorul economic nu verifica cel putin saptamanal, daca nu lunar, sau eventual la sfarsitul anului, rulajul casei," povesteste Dumitru Pantazi, primarul din Pascani.

Directorul economic este chiar unul dintre cei suspectati de furt, alaturi de casierul institutiei, unul dintre juristi si angajatul de la registratura. Fiecare dintre ei ar fi retras, de-a lungul anului, diverse sume de bani.

"O serie de avansuri luate din caseria primariei muncipiului Pascani nu rezulta, nu apar in actele contabile. S-a facut un raport final, a fost adus la primaria Pascani, iar in acest raport figureaza ca o serie de functionari nu au mai achitat acele avansuri," a explicat Cristian Menegon, purtator de cuvant al Primariei Pascani.

In timp ce juristul a reurnat deja 180 de mii de lei, angajata de la registratura sustine ca are documente justificative pentru toate sumele de bani pe care le-a retras din casieria primariei:

"Au fost folositi pentru timbre, asta a fost, dar sunt justificari pentru ce am semnat, pentru dispozitiile de plata."

Isprava functionarilor a ajuns si la urechile localnicilor:

"Asta-i mafia si nu avem ce face, noi oamenii de rand traim cum putem, cu cat avem ne multumim."

"A fost o tentatie prea mare pentru angajatii primariei? Eu cred ca da, 3 miliarde e o suma mare."

"Primaria, pai sunt oameni care au, au avut si o sa aiba si nu se murdaresc ei pentru cateva sute de milioane."

Politia a deschis o ancheta. Agentii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au ridicat mai multe documente de la primarie si au inceput audierile. Ancheta poate fi extinsa si in cazul altor angajati. Persoanele suspectate de delapidare si abuz in serviciu risca o pedeapsa de pana la 7 ani de inchisoare.

Sursa: digi24.ro
Foto: infopresspascani.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii