A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713884335.1747.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Strategia culturala, aprobata de Consiliul Local
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
01-07-2015, ora 09:28

Iasi: Strategia culturala, aprobata de Consiliul Local

Articol de Madalina Irimia
In sedinta din 30 iunie, legislativul local a avizat prin vot Strategia Culturala Cadru a Municipiului Iasi pana in 2025. Dupa vii discutii si unele completari, documentul a intrunit votul favorabil a majoritatii consilierilor fiind inregistrata o singura abtinere.

Strategia se bazeaza pe analiza potentialului cultural si creativ al municipiului, realizata de firma KEA din Bruxelles, precum si pe datele din Barometrul Cultural realizat de Centrul de Cercetari Culturale al Ministerului Culturii. De asemenea, documentul integreaza rezultatele sondajului privind consumul cultural, realizat de Fundatia Axis a facultatii de Sociologie a Universitatii Al. I.Cuza Iasi.

Este o strategie sectoriala ce urmeaza sa fie integrata in planul general de dezvoltare a municipiului. Constituie cadrul de referinta in interiorul caruia se poate adauga, pe baza careia se poate construi si articula politici publice in domeniul culturii. Strategia cuprinde abordari diverse ale culturii, atat perspectivele liberale ale antreprenoriatului cultural si sprijinirea creativitatii, cat si cele social-democrate privind asigurarea accesului la cultura si educatie”, a prezentat prof.univ. dr. Florin Cintic, cel care a elaborat propunerea de strategie culturala.

Documentul prevede numeroase domenii de actiuni si masuri generale care sa le sustina. in acest cadru este mentionata nevoia de punere in valoare a patrimoniului si a memoriei culturale, sprijinirea excelentei culturale, a educatiei si accesului la cultura, dezvoltarea unui cadru favorabil dezvoltarii activitatilor creative si inovative. Pe de alta parte, strategia pune accentul pe intensificarea legaturilor culturale ale Iasului cu Chisinaul (Republica Moldova) si Cernauti (Ucraina) si creioneaza viziunea culturii ca un mijloc important pentru dezvoltare economica regionala.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii