A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714154155.0585.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Statul roman ii obliga sa invete intr-o gradinita cu risc seismic ridicat
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
26-08-2014, ora 13:01

Iasi: Statul roman ii obliga sa invete intr-o gradinita cu risc seismic ridicat

Articol de Cristian Amariei

Imobilul, construit in 1923, nu a fost consolidat niciodata. Guvernele s-au schimbat rand pe rand, solicitarile de finantare s-au adunat la Bucuresti, dar primaria nu a primit banii necesari pentru o gradinita noua. Asa ca speranta sta in fondurile europene.

Copiii din Erbiceni nu se bucura ca incepe scoala. Cladirea in care trebuie sa invete carte a fost construita in 1923. Inca de la intrarea in gradiniţa se pot vedea fisurile din pereţi. ”Fereasca Dumnezeu, toate spatiile sunt la fel. De-a lungul timpului nu au mai fost facute investiţii, reparaţii capitale, motiv pentru care gradul de uzura este mult mai ridicat”, a declarat Constantin Axinte (foto), directorul scolii Erbiceni in subordinea careia se afla gradinita veche.

100 de copii cu varste cuprinse intre 4 si 6 ani isi pun viata in pericol cand trec pragul gradinitei. Mai mult, apa nu este potabila, iar ca sa mearga la baie, cei mici trebuie sa iasa din curtea scolii si sa mearga 50 de metri.

Am avut un proiect, l-am reactualizat, a fost depus prin Consiliul Judetean, Inspectoratul Scolar, un proiect care trebuia facut prin Banca Mondiala, intre timp acel program nu mai este, era pe primul loc insa nu mai este”, a declarat Ionel Lungu, primarul comunei Erbiceni. Primarul spera sa refaca imobilul cu fonduri europene si are nevoie de 200 de mii de lei.

Sursa: digi24.ro

     
Tag-uri: iasi, gradinita, pericol, copii
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii