ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
12-11-2012, ora 11:24

Iasi: Seminarul „Educatia pentru viitor prin intelegerea trecutului: Pregatirea formatorilor de profesori in domeniul istoriei Holocaustului”

Articol de Diana Dumitriu

Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania “Elie Wiesel” organizeaza in aceasta saptamana, la Hotel Ramada, sala New York, seminarul „Educatia pentru viitor prin intelegerea trecutului: Pregatirea formatorilor de profesori in domeniul istoriei Holocaustului”.

In timpul seminarului Paul Shapiro si Alexandru Florian vor spune ” De ce este importanta in prezent studierea Holocaustului? De ce este importanta studierea Holocaustului din Romania?”, Radu Ioanid va face ”O prezentare a importantei acuratetii istorice si intelegerii metodologiei istorice in abordarea Holocaustului”, Radu Ioanid va face ”O prezentare detaliata a Holocaustului din Romania”, Alexandru Muraru va vorbi despre ”Primele masacre impotriva evreilor in timpul Holocaustului din Romania: retragerea din Basarabia si Bucovina de Nord (1940)”, Alexandru Climescu - ”Aceasta sesiune va explora problemele ce pot aparea la clasa din cauza coexistarii unor memorii alternative ale Holocaustului, precum si din cauza confruntarii intre istorie si memorie, Adrian Cioflanca si Neculai Bolohan - ”Se va face o prezentare istorica cu rol introductiv pentru “Traseul Memoriei”, Jennifer Craig-Norton -”Supravietuitorii romani impartasesc amintiri: Lazar Finkelstein si Iancu Tucarman”.

La acest program vor participa profesori din invatamantul preuniversitar care predau optionalul “Istoria evreilor. Holocaustul” din Iasi si regiunea Moldova.

Seminarul este realizat in parteneriat cu Muzeul Holocaustului de la Washington si Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti.

Invitati speciali care vor fi in deschiderea cursului de la Iasi sunt: Radu Ioanid si Paul Shapiro de la Muzeul Holocausului din Washington, reprezentanti ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, reprezentantul Ministrului Educatiei Ecaterina Andronescu si inspectorul sef al ISJ Iasi Camelia Gavrila.

Foto: romanialibera.ro

     
Tag-uri: seminar, holocaust, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii