A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715511516.2149.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Se pot face programari online ale casatoriilor pe anul 2016
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
10-12-2015, ora 09:29

Iasi: Se pot face programari online ale casatoriilor pe anul 2016

Articol de Madalina Irimia
Directia Locala de Evidenta a Persoanelor Iasi a dat startul programarilor online a datei si orei casatoriilor care vor avea loc in anul 2016. Serviciul online de programare a casatoriilor nu elimina cerinta legala ca ambii soti sa se prezinte in termenul legal, in fata ofiterului starii civile, pentru a completa declaratia de casatorie si a aduce actele necesare.

Rezervarea se face cu cel putin 12 zile inainte de data oficierii casatoriei. Termenul legal pentru depunerea actelor in vederea incheierii casatoriei este de 10 zile calendaristice, termen in care se cuprind atat ziua cand a fost facuta declaratia de casatorie cat si ziua in care se oficiaza casatoria. Aceasta se poate oficia si dupa expirarea termenului de 10 zile, numai cu aprobarea primarului, pentru situatii temeinic justificate, insa numai pana la expirarea termenului de 30 de zile de la data afisarii declaratiei de casatorie si cu reinnoirea certificatelor medicale referitoare la starea sanatatii viitorilor soti.

Declaratia de casatorie se face personal, de catre viitorii soti, in scris, la primaria unde urmeaza a se incheia casatoria. Actul de casatorie se semneaza in clar de catre soti, cu numele de familie pe care au convenit sa il poarte in timpul casatoriei, de cei doi martori si de catre ofiterul de stare civila. In cazul in care casatoria va fi cu un cetatean strain informatii privind actele necesare si programarea oficierii se obtin exclusiv la sediul starii civile Iasi. Mai multe date pot fi gasite pe adresa www.dlep-iasi.ro.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii