A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713593921.8997.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Sala de nasteri sub apa facuta cu fonduri europene, imposibil de folosit
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
18-10-2015, ora 10:41

Iasi: Sala de nasteri sub apa facuta cu fonduri europene, imposibil de folosit

Articol de Cristian Amariei
O sala de nasteri sub apa, cu tehnologie si aparatura moderna, sta nefolosita de aproape doi ani in cea mai mare Maternitate din Iasi. Medicii si asistentele spun ca bazinul cu apa este prea inalt pentru ca gravidele sa poata urca in el. Sala a fost amenajata cu bani veniti de la Ministerul Sanatatii si Banca Mondiala.

Bazinul in care ar trebui sa aiba loc nasterile in apa a costat 18.000 de lei si nu poate fi folosit. Este prea inalt si nu are niciun sistem de sprijin pentru gravide si pentru medicii si asistentele care le ajuta la nastere.

Mariana Bolota, asistenta sefa: „Ea trebuia sa fie mult mai mare si cu o circumferinta mai circulara, in care si nivelul sa-ti permita sa poti sa te apleci. Aici nu ai cum, eu cel putin sub nicio forma. Cum, cum pot sa ma aplec eu sa prind copilul?”

„Mi se pare destul de interesanta, mi-as dori si eu sa nasc in apa, dar inca mi se pare destul de greu pentru Romania asa ceva.

In Romania intotdeauna sunt probleme asa ca... E pacat, poate ca ar fi multe interesate sa nasca asa”, spun pacientele spitalului.

Amenajarea sali de nasteri a fost inclusa in proiectul de reabilitare a spitalului care a costat 27 de milioane de lei, bani veniti de la Ministerul Sanatatii si Banca Mondiala.

Iolanda Blidaru, managerul Maternitatii „Cuza Voda” Iasi: „Nu este destinata acestei activitati. ii lipsesc calitatile pentru aceasta chestiune.”

Dupa un an si jumatate, reprezentantii spitalului si cei ai Ministerului Sanatatii se acuza reciproc pentru investitia ratata.

Mariana Bolota, asistenta sefa: „Sigur ca la montare am facut obiectii si ni s-a spus ca asta este in dotare si asta imi trimit.”

Cristian Grasu, director Unitatea de Management a Proiectelor: „Dumnealor au scris specificatiile. Ministerul nu a facut decat sa cumpere ceea ce specialistii au propus.”

Reprezentantii firmei de constructii au refuzat sa faca declaratii. Anual, la Maternitatea „Cuza Voda” din Iasi vin pe lume 6.000 de copii, iar medicii se plang ca foarte multe femei apeleaza la cezariana. Nasterea sub apa este decontata integral de Casa de Sanatate si ar putea fi o alternativa care sa descurajeze interventiile chirurgicale.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
SIBNET,  19.10.2015 05:28

Cautam colaboratori pentru o activitate desfasurata pe calculator. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii trimise prin e-mail. Mesaj la sibnet@usa.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii