A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716021967.4754.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Receptie la investitiile de la „Cantemir” si „Bancila”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
13-11-2014, ora 08:52

Iasi: Receptie la investitiile de la „Cantemir” si „Bancila”

Articol de Madalina Irimia
Primarul Gheorghe Nichita a inaugurat miercuri, 12 noiembrie, lucrarile de reabilitare si modernizare finantate de municipalitate la Liceul „Dimitrie Cantemir” si la Colegiul National de Arta „Octav Bancila”.

Reparatii si dotari

Sala de educatie fizica a Liceului „Dimitrie Cantemir” a fost reparata capital in urma unei investitii municipale in valoare de 541.000 lei, alti 33.000 de lei fiind alocati repararii gardului imprejmuitor al liceului, precum si renovarii aleilor si rigolelor. Se are in vedere si consolidarea cladirii, pentru proiectarea acestei lucrari fiind alocati 50.000 de lei. Tot cu sprijinul financiar al Primariei, liceul si-a sporit dotarile prin achizitionarea unui copiator, dar si a unui container pentru depozitarea materialelor sportive.
De asemenea, corpul de cladire in care se afla atelierele de creatie plastica din cadrul Colegiului National de Arta „Octav Bancila” a fost reparat si reabilitat in baza unei investitii de aproximativ 590.000 de lei, fonduri alocate de la bugetul local.

Investitiile pe care le receptionam astazi se inscriu in randul masurilor pe care le luam, an de an, pentru ca elevii ieseni sa aiba suportul de infrastructura atat de necesar asigurarii unui cadru de studiu decent, civilizat, european. Modernizarea unei scoli nu inseamna doar caramizi si tencuiala, ci reprezinta unul din multiplele semne prin care dovedim ca buna functionare a sistemului educational iesean este o prioritate esentiala pentru municipalitate”, a afirmat primarul Gheorghe Nichita.

Alte lucrari

Receptia lucrarilor de la Liceul „Dimitrie Cantemir” si de la Colegiul National de Arta „Octav Bancila” vine in completarea finalizarii operatiunilor de reabilitare intreprinse la alte doua importante unitati de invatamant din Iasi. Astfel, pe 5 noiembrie, primarul Gheorghe Nichita a fost prezent la scoala Postliceala Sanitara ”Grigore Ghica Voda”, acolo unde au fost finalizate lucrarile de reabilitare termica, in baza unui contract in valoare de 532.000 de lei. in aceeasi zi, a fost receptionata si investitia de la Colegiul Economic Administrativ. Aici a fost vorba de reparatii capitale (inlocuirea tamplariei exterioare), lucrarile fiind aferente unui contract in valoare de 300.000 de lei.

Prin utilizarea de fonduri europene nerambursabile, alte cinci unitati ale invatamantului preuniversitar iesean vor putea fi reabilitate si modernizate. Este vorba de Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, Liceul de Informatica „Grigore Moisil”, scoala primara „Carol I” (Colegiul Negruzzi), Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” si scoala „Mihail Kogalniceanu”, aproximativ 23 milioane de lei urmand a fi canalizate catre renovarea, modernizarea si reabilitarea acestora.

Sursa: curierul-iasi.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii