ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
11-07-2016, ora 12:25

Iasi: Profesorul care a semnalat o greseala la Bac i-a scris lui Ciolos:„ Senzatia mea e ca vor sa bage sub pres”

Articol de Cristian Amariei
Profesorul iesean care a sesizat o greseala la un subiect de la proba de fizica a Bacalaureatului a declarat, pentru News.ro, ca i-a trimis duminica o scrisoare premierului Dacian Ciolos, in care ii solicita interventia pentru ca Ministerul Educatiei sa decida acordarea punctajului maxim in cazul problemei formulata gresit.

Andu Ouatu, profesor la Colegiul National din Iasi, spune ca duminica a trimis o scrisoare premierului Dacian Ciolos in care ii explica faptul ca Ministerul Educatiei nu a oferit inca raspuns la sesizarea privind subiectul care ar fi fost formulat gresit la proba de fizica de la Bacalaureat.

"Senzatia mea e ca unii vor sa bage greseala asta sub pres. Eroarea din formulare a fost sesizata din start. Elevii de la Colegiul National din Iasi i-au chemat chiar in timpul probei pe cei din comisie si le-au spus ca nu e in regula. De ce ministerul tace?

I-am scris o scrisoare premierului Ciolos, in care i-am explicat pe larg tot ce s-a intamplat. I-am cerut sa intervina la Ministerul Educatiei, pentru ca rezultatele la Bacalaureat se dau marti. E posibil ca tezele sa fie deja corectate. Chiar azi (duminica - n.r.) m-a sunat o mama plangand ca fiul sau ar putea fi depunctat. Sunt situatii cand cateva zecimi fac diferenta, pentru ca media de la Bac conteaza la admiterea la facultate", a afirmat profesorul.

El a mai declarat ca in scrisoarea adresata premierului a amintit si despre petitia online semnata pana duminica seara de peste 500 de persoane, intre care fosti sau actuali olimpici la fizica, dar si profesori de fizica.

"Cu siguranta ca domnul premier nu stie cine sunt printre semnatari. Unul dintre semnatari este Stefan Eniceicu, medaliat cu aur la olimpiada internationala de fizica din acest an. El a dat Bacalaureatul mai devreme si va dati seama ca intelege despre ce este vorba. Au mai semnat olimpici la fizica din Arad, Craiova sau Constanta, studenti romani care invata la Oxford sau Cambridge, dar si profesori de fizica", a precizat profesorul Andu Ouatu.

Profesorul iesean a mai spus ca problema care a fost formulata gresit este notata cu 1,5 puncte si ca atat parintii, cat si elevii sunt revoltati ca Ministerul Educatiei nu a oferit niciun raspuns oficial.

"Un elev care stie fizica si care a muncit ani de zile la aceasta disciplina cum poate trece peste o asemenea intamplare? Vor ramane cu senzatia de greata. Ajungi la concluzia ca pe subiectul formulat eronat daca erai mai slab pregatit era mai bine. Cei care stiu fizica si-au pus intrebari. Si-au dat seama ca enuntul nu e in regula, dar e posibil sa fie depunctati", a mai afirmat profesorul.

Andu Ouatu, profesor de fizica la Colegiul National din Iasi, una dintre unitatile de elita din municipiu, declara, sambata, ca la subiectul II de la proba de fizica de la Bacalaureat s-a strecurat o greseala in formularea enuntului.

El a explicat ca la problema de electricitate, o tensiune data intre doua puncte, A si B, figura in enunt ca pozitiva, respectiv plus 30, fara a se tine cont ca directia in care circula electricitatea era dinspre B catre A, caz in care, potrivit profesorului iesean, enuntul subiectului trebuie sa fie cu minus 30.

"La subiectul II de la Bacalaureat, la electricitate este in textul problemei o tensiune intre doua puncte, A si B, de 30V. Ar fi trebuit sa fie minus 30V pentru ca directia in care circula curentul electric in acea ramura era de la B la A", spunea Andu Ouatu.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
BillyCam,  02.06.2017 00:07

wh0cd5579826 medrol buy amoxicillin without prescription zestril atarax

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii