ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
01-04-2016, ora 10:36

Iasi: Primaria aloca 1,8 milioane de lei pentru societatea civila

Articol de Madalina Irimia
Municipiul Iasi lanseaza programul anual de finantare nerambursabila destinat proiectelor de interes public local propuse de organizatiile neguvernamentale din municipiul Iasi, suma alocata in 2016 de la bugetul local fiind de 1.800.000 lei.

Banii vor fi defalcati pe patru domenii: cultural, tineret, social-mediu-educatie-sanatate si cultura scrisa. Astfel, domeniul cultural va beneficia de 300.000 de lei, spre tineret va fi alocat 1.000.000 de lei, actiunile ce tin de social-mediu-educatie- sanatate vor primi 400.000 de lei, iar cultura scrisa va fi sprijinita cu 100.000 de lei. Cuantumul contributiei de la bugetul local nu poate depasi 90% din valoarea totala a proiectului (60% in domeniul culturii scrise) si, de asemenea, iar suma solicitata nu poate fi mai mare de o treime din fondul total alocat finantarii proiectelor sectorului ONG.

Programul de selectie a proiectelor pentru domeniile cultura si tineret pe anul 2016 se va desfasura in doua etape corespunzatoare termenelor limita de depunere a proiectelor de catre solicitant, programate in data de 25 aprilie a.c. (prima sesiune) si 2 septembrie (a doua sesiune). Sesiunile de evaluare a proiectelor depuse vor fi cuprinse in perioada 26 aprilie-9 mai (pentru prima etapa de depunere), respectiv 3 – 16 septembrie a.c. (pentru a doua sesiune de depunere). Programul de selectie a proiectelor pentru domeniul social-mediu-educatie-sanatate se va desfasura intr-o singura etapa corespunzatoare unui termen limita de depunere a proiectelor de catre solicitant, programat in data de 25 aprilie a.c. Perioada de evaluare a proiectelor pe acest domeniu este cuprinsa in perioada 26 aprilie – 9 mai a.c.. De asemenea, programul de selectie a proiectelor din domeniul culturii scrise stabileste pe data de 16 mai a.c. termenul limita de depunere a proiectelor de catre solicitanti. Perioada de evaluare a proiectelor este cuprinsa in intervalul 17 mai – 1 iunie. a.c. La selectia de proiecte pot participa organizatii neguvernamentale care au sediul in Iasi si care propun pentru fiecare domeniu in parte proiecte cu impact la nivelul comunitatii locale.

Selectia proiectelor ONG–urilor iesene care vor primi finantare de la bugetul local pentru proiecte in domeniile cultura scrisa, social-mediu-educatie-sanatate, cultura si tineret se va face de catre Comisia de Evaluare, Analiza si Selectie a Proiectelor Culturale, de Tineret (pentru domeniile cultura si tineret) si de catre Comisia de Relatii cu Societatea Civila si Evaluarea Proiectelor (C.R.S.C.E.P.) (pentru domeniile cultura scrisa si social-mediu-educatie-sanatate), in conformitate cu prevederile Legii 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de pe domeniile anterior mentionate si a Legii privind sustinerea si promovarea culturii scrise nr. 186/2003, republicata si cu prevederile Regulamentului referitor la finantarea proiectelor societatii civile din Iasi in baza Legii 350/2005. Anuntul a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a VI-a, nr. 59 din data de 25 martie 2016.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii