ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
20-01-2012, ora 14:06

Iasi: Prima reactie a Elenei Udrea dupa protestele din Romania: "Solutia nu e sa-l schimbi pe Boc cu Ponta"

Articol de Alexandra Stefanescu

Prezenta vineri la Iasi, ministrul Elena Udrea (PDL) a declarat ca "Nemultumirile oamenilor sunt absolut justificate insa solutia nu e sa-l schimbi pe Boc cu Ponta".

Liderul PDL sustine ca in acest moment nu exista o alternativa politica credibila, subliniind ca protestele sunt indreptate impotriva intregii clase politice si a tututor politicienilor din ultimii 20 de ani.

"Cred ca protestele pe care le-am vazut zilele acestea n-ar trebui sa fie confiscate de politicieni. Prezenta oamanilor la proteste e absolut justificata, nu e justificata prezenta opozitiei politice si incercarea lor de a politiza protestele, de a-si atrage avantaje. Amestecul politicului si incitarea opozitiei la violente nu poate sa aduca nimic bun pentru Romania. Solutiile trebuie sa fie solutii economice, in primul rand. Nu exista o alternativa credibila in acest moment la actualul Guvern. Solutia nu e sa-l schimbi pe Boc cu Ponta. Problema nu e cine ajunge la putere, ci cine gaseste solutii", a declarat Elena Udrea.

Ea sustine ca reprezentantii puterii nu au comunicat suficient cu populatia. "Poate n-am vorbit suficient cu oamenii, dar cu siguranta n-a fost din aroganta. A fost o perioada extrem de grea, uneori poate n-am avut nici timp sa vorbesc cu familia. E un motiv pentru care, de multe ori, nu am fost suficient de prezenti pentru a dialoga cu oamenii. Poate azi ar fi inteles altfel situatia", a mai spus ministrul.

Ministrul PDL apreciaza ca protestele vor continua. "Probabil ca protestele vor continua atat timp cat oamenii vor considera ca au lucruri pe care vor sa le spuna guvernantilor. E important ca ele sa nu fie intretinute de opozitie, e important e ca opozitia sa nu puna paie pe foc. Batalia nu e cine ajunge acum la putere, ci cine reuşeşte sa gaseasca solutii. E posibil ca şi la 24 ianuarie sa fie huiduieli. Sunt nemultumiri acumulate in timp, oamenii simt nevoia sa se descarce", a conchis Udrea.

Afland de prezenta ministrului la Iasi, la poarta Mitropoliei au aparut si trei protestatari care scandau lozinci precum: “Blonda, Chioru si Piticu papa pensia lui bunicu”, “Pentru Base si Ileana redeschidem iar Doftana”.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii