ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
18-11-2016, ora 08:46

Iasi: Politia Locala calare va patrula din primavara anului viitor

Articol de Cristian Amariei
Politia Locala calare de la Iasi va deveni realitate in cateva luni. Organigrama institutiei amintite va fi modificata, din noua structura urmand sa mai faca parte sase politisti. Municipalitatea ieseana a primit aviz favorabil de la Agentia Nationala a Functionarilor Publici, modificarea fiind aprobata marti, 15 noiembrie, in cadrul unei sedinte extraordinare a Consiliului Local.

„Facem primul pas pentru infiintarea Politiei Locale calare. Scopul acestei noi structuri cu formatiuni de cavalerie consta in asigurarea posibilitatii politistilor locali de a interveni eficient pentru restabilirea ordinii si linistii publice in zone periferice sau greu accesibile, in cartiere cu situatie infractionala ridicata, in cartiere marginase sau parcuri, precum si pentru descurajarea oricaror actiuni violente de strada, in zonele de agrement, la manifestari sportive si cultural artistice. Credem ca politistii calare vor deveni o prezenta agreabila, astfel de patrule fiind apreciate si la defilarile prilejuite de sarbatorirea unor zile deosebite. Pana la sfarsitul anului intentionam sa cumparam sase cai si, ulterior, vom antrena si politistii”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Costurile estimate pentru infiintarea patrulelor calare sunt estimate la 60.000 euro. Echipajele de politisti calare sunt prezente in majoritatea oraselor mari ale lumii. In Londra, patrulele calare au aparut inca din anul 1760, initial avand in componenta 8 politisti, numarul acestora crescand la 50 in anul 1805. In 1971, tot la Londra, au aparut si primele femei ofiter din patrulele calare. De asemenea, in Canada, detasamentele de politie calare sunt prezente pe strazile a peste 150 de orase, zonele de patrulare vizand chiar si trei aeroporturi internationale.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii