A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715281836.3713.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Plan de modernizare a infrastructurii rutiere
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
30-06-2016, ora 09:53

Iasi: Plan de modernizare a infrastructurii rutiere

Articol de Madalina Irimia
Municipalitatea ieseana va incepe reabilitarea mai multor artere rutiere din oras. in acest sens sunt in derulare mai multe licitatii, cele mai multe aflandu-se in etapa finala.

Modernizari in zona Bucium

Una din licitatiile importante vizeaza realizarea de lucrari de modernizare pe strazile Cazarmilor, Plopii fara Sot, Dealu Bucium, Iancu Bacalu, Petru Movila, Sf. Andrei, Tanasescu si Atelierului, precum si fundacurile Socola, Bucium si Paun. in acest caz au depus oferte Strabag, Geiger Transilvania, Kiat Group Construct, Asocierea Con TED Company si Constructii Gabap. Eky Sam, Asocierea Autotehnorom si OPR Asfalt, Testa Building, Asocierea Conest – Viarom Construct si Asocierea Vega ’93 SRL si Citadina 98. Valoarea licitatiei este de 23.533.763 lei, ofertele depuse fiind cuprinse intre 12.776.173 si 16.400.832 lei. Perioada maxima de executie este de 14 luni incepand de la data atriburii contractului. Criteriul aplicat pentru atribuirea contractului de achizitie publica este pretul cel mai scazut. „Structura rutiera existenta a strazilor nu mai corespunde din punct de vedere al tipului de imbracaminte si a capacitatii portante, constatandu-se numeroase deficiente si degradari ale suprafetei de rulare devenita improprie circulatiei rutiere si pietonale in conditii de confort si siguranta”, se arata in documentatia realizata de reprezentantii Primariei.

Reabilitari pe Splai Bahlui Mal Drept

O alta licitatie in desfasurare a primariei face referire la proiectarea lucrarilor de modernizare a strazilor Viticultorilor, Gloria, Timpului, Podoleanu, Strugurilor, Poienilor, Semanatorului si Alba Iulia, precum si aleile Tudor Neculai si Strugurilor, aleea si fundacul Strugurilor si soseaua Iasi – Voinesti. Licitatia are o valoare de 210.000 lei, oferte fiind depuse de cinci firme: Search Corporation, OMG Construct Proiect – Anlu, RJR International, Into SRL si Simpa Consult. in prezent, semnarea contractului este blocata, unul dintre participantii la licitatie contestand rezultatele procedurii dupa ce oferta sa a fost declarata neconforma. Contestatia a fost depusa zilele trecute, urmand a fi solutionata de catre Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor. Municipalitatea a ajuns in faza finala si cu licitatia pentru reabilitarea Splai Bahlui Mal Drept, un contract in valoare de 44 milioane lei.

In acest caz, au depus oferte 11 asocieri de firme, liderii de asociere fiind Citadina 98 (Galati), Modus (Bucuresti), Darconstruct (Iasi), Tirrena Scavi (Italia), Autotehnorom (Suceava), Viarom Construct (Bucuresti), Geiger Transilvania (Mures), Danlin XXL (Neamt), Victor Construct (Botosani), Ted Company (Iasi) si Strabag (Bucuresti). Municipalitatea a solicitat clarificari suplimentare de la ofertanti si urmeaza sa anunte un castigator in perioada urmatoare. Termenul de finalizare a lucrarilor este de 24 de luni de la data atribuirii contractului. O alta licitatie in derulare este pentru proiectarea si executia lucrarile de modernizare a strazii Gheorghe Asachi si bulevardul Cantemir. Deschiderea ofertelor va avea loc pe 6 iulie, valoarea licitatiei fiind de 3,3 milioane lei. In cazul in care nu vor exista contestatii, lucrarile ar trebui sa se finalizeze la finalul acestui an.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii