A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715598013.8289.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Peste 700 de copii vor participa la cea de-a XX-a editie a Festivalului International de Folclor “Catalina”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
22-08-2014, ora 07:08

Iasi: Peste 700 de copii vor participa la cea de-a XX-a editie a Festivalului International de Folclor “Catalina”

Articol de Cristian Amariei

In perioada 26 – 30 august, la Iasi se va desfasura Festivalul International de Folclor “Catalina”. An de an, editie de editie, pe scena festivalului au evoluat zeci de ansambluri folclorice din tara si strainatate, mii de copii si tineri, care s-au intrecut in maiestrie artistica, care au facut o propaganda deosebita costumelor si muzicii populare, dar in acelasi timp au legat prietenii durabile.

A XX-a editie

Anul acesta, de marti pana sambata, sute de participanti, atat din tara, cat si din strainatate, vor lua parte la cea de-a XX-a editie a Festivalului de Folclor. “Aflat la cea de-a XX-a editie, Festivalul International de Folclor Catalina reprezinta un important reper cultural al Iasului, oras pastrator al unor bogate traditii etnografice. Festivalul Catalina se adauga altor evenimente festivaliere anuale care fac din Iasi o destinatie preferata de catre iubitorii de cultura si educatie. Iasul a strans, de-a lungul secolelor, o prodigioasa zestre artistica, care merita a fi cunoscuta si apreciata pe toate meridianele. De altfel, demersurile pe care municipalitatea le face pentru ca Iasul sa obtina titlul de Capitala Culturala Europeana 2021 sunt menite a releva imensul potential cultural al orasului, reprezentat, fara indoiala, si de traditiile populare”, a declarat Gheorghe Nichita, primarul Iasului.

Marti, parada in Centru

Si la aceasta editie vor sosi la Iasi artisti din Bulgaria, Serbia, Slovacia, Georgia, Macedonia, Republica Moldova, Ucraina, precum si din Romania: Olt, Maramures, Suceava, Bacau, Covasna, Alba Iulia, Ploiesti, Botosani, Hunedoara, Satu Mare, Timisoara, Tulcea, Brasov, Vaslui, la care se va alatura si Ansamblul folcloric “Catalina” de la Palatul Copiilor Iasi, in total 787 de participanti. Manifestarea va fi deschisa marti, 26 august, cu o parada pe traseul Piata Unirii – bulevardul Stefan cel Mare – Complexul Palas. “Ne bucuram ca odata cu trecerea timpului, Festivalul Catalina a devenit un vehicul cultural al Iasului, un fenomen folcloric deosebit cu rezonanta internationala, o sarbatoare a folclorului romanesc, care se adauga cu succes altor evenimente cultural-artistice, care fac parte din traditia Iasului, evenimente care pun piatra de temelie ca Iasul nostru drag sa obtina titlul de Capitala Culturala Europeana”, a afirmat prof. Constantin Serban, directorul executiv al Festivalului.

Foto: curierul-iasi.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii