ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
13-11-2013, ora 12:21

Iasi: Peste 15.000 de studenti au obtinut viza de flotant

Articol de Alexandra Stefanescu

In perioada 23 septembrie – 13 noiembrie s-a desfasurat campania de punere in legalitate a elevilor si studentilor cazati in caminele unitatilor de invatamant din municipiul Iasi.

Astfel statia mobila a Serviciului de evidenta a persoanelor Iasi s-a deplasat in 55 de camine scolare si studentesti, actiune in urma careia au fost puse in legalitate 14.021 de persoane.

In aceeasi perioada la sediul nostru au fost solutionate 1.446 de cereri de stabilire a resedintei din partea persoanelor care nu solicitat acest lucru prin intermediul administratorilor de imobile(camine). In conformitate cu prevederile legale: “Resedinta se inscrie in actul de identitate la cererea persoanei fizice care locuieste mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinta secundara. Mentiunea de stabilire a resedintei se acorda pentru perioada solicitata, dar nu mai mare de un an, si are valabilitate pe timpul cat persoana locuieste in mod efectiv la adresa declarata ca resedinta. La expirarea acestui termen, persoana poate solicita inscrierea unei noi mentiuni de stabilire a resedintei.” Elevii si studentii cazati in camine sau campusuri universitare care nu au solicitat punerea in legalitate in cadrul campaniei se pot prezenta personal la sediul Serviciului de evidenta a persoanelor din Iulius Mall, etaj 2, in vederea depunerii cererii pentru stabilirea resedintei”, a declarat Marius Bodoga, directorul Directiei Locale de Evidenta a Persoanelor.

Foto: cugetliber.ro

     
Tag-uri: viza, flotant, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii