A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714024609.6901.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Pasajul Eminescu a fost inaugurat
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
16-12-2014, ora 08:27

Iasi: Pasajul Eminescu a fost inaugurat

Articol de Madalina Irimia
Pasajul subteran „Mihai Eminescu” a fost deschis circulatiei rutiere. La evenimentul inaugural de luni, 15 decembrie, au participat primarul Gheorghe Nichita, viceprimarii Mihai Chirica si Gabriel Surdu, IPS Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, consilieri locali si judeteni, sefi din administratia locala. La deschidere au participat si cateva sute de ieseni.

Pasajul subteran din Fundatie asigura un gabarit de 5 metri inaltime si 10 metri latime, cate o banda pe fiecare sens de circulatie, care sa permita traversarea mijloacelor de transport auto, de la autoturisme la autovehicule utilitare, de interventie ale salvarii, pompierilor si mijloacelor de transport in comun auto, fara a permite circulatia pietonala in interiorul pasajului.

In sens longitudinal, pasajul are o lungime totala de 286,43 metri, fiind compus din trei sectoare cu lungimi aproximativ egale. Astfel, rampele de intrare si iesire Pacurari si Independentei au lungimi de 95,94 si, respectiv, 94,49 metri, in timp ce pasajul subteran propriu zis se intinde pe o distanta de 96 de metri. Pasajul este parte componenta a proiectului cu finantare europeana nerambursabila intitulat „Dezvoltarea axei de transport Est – Vest”.

Valoarea intregii investitii s-a ridicat la aproximativ 78,4 milioane de lei. in cadrul acestei lucrari a fost reabilitata infrastructura rutiera, pietonala si spatiile verzi pe ruta Pacurari – Piata Eminescu – Independentei – Elena Doamna.

Sursa: curierul-iasi.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii