A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714107237.1645.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Parc de joaca in curtea liceului. ISJ a declansat o ancheta si vrea sa blocheze lucrarile
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
20-10-2014, ora 08:43

Iasi: Parc de joaca in curtea liceului. ISJ a declansat o ancheta si vrea sa blocheze lucrarile

Articol de Madalina Irimia
Constructia unui parc de joaca pentru copii.naste controverse intr-o localitate din judetul Iasi. Primaria a stabilit ca parcul sa fie construit in curtea liceului din localitate, cu toate ca terenul apartine unitatii de invatamant. Lucrarile au inceput deja, iar Inspectoratul Scolar Judetean a deschis o ancheta in acest caz.

Parcul de joaca de la Tibana a fost aprobat de Ministerul Mediului in anul 2012, dar lucrarile au inceput abia in urma cu trei saptamani, cand autoritatile locale au primit banii necesari. Actualul primar al comunei spune ca proiectul a fost demarat in mandatul fostului edil si ca a aflat abia acum ca terenul este in proprietatea Liceului Tehnologic de Industrie Alimentara. Nu are insa de gand sa lase ca acest lucru sa ii strice planurile, in pofida opozitiei unitatii de invatamant si a Inspectoratului scolar Judetean.

"Vom ataca titlul de proprietate in instanta si il vom anula. - in acest timp ce se intampla cu lucrarile? Nu se sisteaza, merg inainte.” a spus Gheorghe Rotaru, primarul comunei Tibana.

Sabina Manea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului scolar Judetean Iasi:Primaria a inceput o constructie, a inceput niste lucrari, fara avizul inspectoratului, fara avizul Ministerului Educatiei. in aceasta situatie, Inspectoratul scolar face demersurile necesare in instanta.”

Profesorii liceului au si argumente impotriva proiectului. Dascalii spun ca parcul de joaca va bloca accesul masinilor de interventie in cazul unei situatii de urgenta. Nimic mai fals, sustine primarul: “Dupa cum puteti vedea, spatiul este pana la capat, aici nu este nimic contruit, nu se contruieste nimic, ramane spatiu verde. Asta inseamna ca masinile de interventie pot sa intre fara probleme, fara nimic, absolut.”

Cadrele didactice sunt nemultumite si de faptul ca parcul le pericliteaza activitatea atelierului de tamplarie, recent construit.

“Are nevoie de cai de acces pentru fosa vidanjabila, in acest moment fosa vidanjabila este direct in parc si nu mai putem vidanja acolo apele reziduale si canalizarea. Tot la fel, avem un rezervor de propan. E inconjurat de parc.” a spus profesorul Remi Diaconu.

In tot acest scandal, localnicii sunt de partea Primariei:

Trebuie sa avem grija de copii si trebuie sa fie si parc pentru copii, ca unde se duc sa se joace?!”

Nu stiu si ei de un leagan, de o jucarie care sa le dezvolte memoria, sa ii dezvolte si pe ei mai altfel.

Parcul de joaca va costa 1, 5 milioane de lei, iar banii au fost obtinuti prin Programul National de Dezvoltare Locala.

Sursa: digi24.ro
Foto:
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  06.07.2017 15:20

wh0cd221952 clindamycin pills

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii