ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
11-09-2014, ora 11:41

Iasi: O tanara a ajuns in stare grava la UPU sustinand ca ar fi fost intoxicata intr-un club

Articol de Cristian Amariei

Cazul tinerei din Bucuresti nu este singular in Romania. O studenta de 20 de ani a ajuns in stare grava la UPU de la Spitalul de Urgente ,,Sfantul IOAN" sustinand ca ar fi fost intoxicata intr-un club.

Familia a gasit-o stand in strada timp de mai multe ore radicand si suspiciunea de viol.Pe baza evaluarii clinice s-au identificat elemente ce ridica problema intoxicatiei cu GHB (Georgia Home Boy) sau alt drog al violului (flunitrazepam). Pacienta a beneficiat suport volemic si respirator, depurarea toxicului, nootrope si examene toxicologice ce au relevat valori ale acoolemiei de peste 190 mg%.”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru.

Avertizam ca GHB (gamahidroxibutirat), Rohypnolul (flunitrazepam) si Ketamina au devenit foarte populare in cluburi datorita efectului lor relaxant si amnezic. Se asociaza cu alcool, opiacee sau inhalare de etnobotanice.In urma acestor asocieri apar varsaturile incoercibile, cu urmari foarte periculoase, coma si stop cardiorespirator, producandu-se chiar decesul. Recomandam celor care merg in cluburi sa consume pe cat posibil bauturi turnate doar dintr-un recipient sigilat, desfacut in prezenta lor si sa asigure ca paharul din care beau este unul la care alte persoane din anturaj nu au avut acces.”, a mentionat Ciuhodaru.

GHB (,,drogul violului") este unul din flagelurile secolului. Este pus uzual in bautura partenerei, pe care .,,partenerul" vrea s-o drogheze. Dizolvat intr-un pahar cu bautura alcoolica, nu imprima acesteia miros si in general nici gust sau cel mult un slab gust sarat . Efectele imediate sunt similare sarii de ebrietate la care se adauga euforia si dezinhibarea iar durata (functie de doza si consumator) poate merge pana la 3-4 ore. Efectele amnezice(uitarea) si anestezice dispar dupa cateva ore.

Foto: slice.mit.edu

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Erickaller,  21.06.2017 08:14

wh0cd4391812 SYNTHROID 25 MCG arimidex for sale

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii