ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
14-04-2015, ora 14:08

Iasi: Nemultumiti de ornamentele de Paste

Articol de Cristian Amariei
Oua si iepuri de peste un metru inaltime colorate strident sunt ornamentele de Paste care impodobesc centrul Iasiului. Decoratiunile au fost cumparate anul trecut de municipalitate si au costat 35.000 de euro. Totul a fost pentru a-i aduce pe trecatori in atmosfera sarbatorilor pascale. Efectul nu este insa cel dorit de reprezentantii primariei iesene.

Figurinele de aproape doi metri inaltime au fost montate chiar in fata Mitropoliei din Iasi. Trecatorii nu le considera nici pe departe in ton cu atmosfera pascala.

"In fata Mitropoliei nu-si au locul, asta e sigur. - Dar sunt frumoase? - Nu stiu, cred ca kitsch-uri, asa le consider. Nu mi se pare ceva deosebit si in spiritul sarbatorii."

"Asta e nivelul celor care au proiectat si au gandit asa ceva. - Dar cum vi se par? - De prost gust, parerea mea."

Figurinele amplasate pe pietonalul orasului au fost cumparate anul trecut, iar pentru ele Primaria a platit 35 de mii de euro de la bugetul local.

"Nu par a avea aceasta valoare, cred ca nici macar 10.000 nu costa. tinand cont ca vine primavara cred ca asfaltarea strazilor era pe primul plan."

"Imi plac o parte din ele, nu toate," considera trecatorii.

Pe langa figurinele pentru sarbatori, pe zona pietonala au mai fost amplasate si 23 de casute pentru Targul de Paste. Aici, comercianti din toate zonele tarii au venit la Iasi petru a vinde produse traditionale.

Sursa: digi24.ro
     
Tag-uri: iasi, ornamente, paste
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Erickaller,  20.05.2017 21:35

wh0cd5949885 Cialis Best Price

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii