ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
30-05-2016, ora 10:24

Iasi: Municipalitatea, criticata de candidatii la Primarie dupa ce un autobuz a luat foc

Articol de Cristian Amariei
PMP Iasi solicita interventia Corpului de control al premierului Dacian Ciolos pentru a verifica situatia Regiei Autonome de Transport Public, cu precadere modul in care sunt facute verificarile la mijloacele de transport in comun, achizitiile facute pentru schimbarea parcului auto, scrie Agerpres.

Deputatul Petru Movila, liderul PMP Iasi, care candideaza la alegerile locale atat la Primaria Iasi, cat si la Consiliul Judetean Iasi, afirma ca este necesara interventia Corpului de control dupa ce un autobuz al RATP a luat foc in trafic in zona stadionului 'Emil Alexandrescu' din Copou, unde avea loc concertul organizat cu ocazia Marsului Absolventilor. Acesta este al doilea incident de acest gen care a avut loc in mai putin de o luna, tot pe Dealul Copoului.

"Ceea ce s-a intamplat in ultima luna este dovada clara a lipsei de interes fata de ieseni, a iresponsabilitatii si a managementului defectuos. Cum este posibil ca doua autobuze sa ia foc, in mijlocul orasului, cu zeci de calatori in ele? Oare primarul interimar cand a mers ultima data cu un autobuz? S-ar urca intr-unul dupa aceste incidente? Este necesara identificarea cauzei pentru a putea remedia problema si a elimina din transportul public toate masinile care nu corespund normelor europene. Cat de des sunt verificate aceste autobuze? si mai important, cine le verifica?', a spus deputatul Petru Movila, care a explicat ca PMP Iasi are in programul de guvernare locala solutia necesara, respectiv reinnoirea graduala si integrala a parcului auto al regiei de transport, cu finantare europeana.

La randul sau, candidatul PNL la Primaria Iasi, Marius Bodea, a afirmat ca viceprimarul cu atributii de primar Mihai Chirica, candidat la Primaria Iasi, "este direct responsabil de toata aceasta situatie".

"Reteaua de cumetrii a actualului viceprimar cu atributii de primar care a monopolizat transportul public, precum si lipsa de viziune a acestuia cu privire la modernizarea flotei de autobuze si tramvaie din oras ne-au adus in aceasta situatie deplorabila. in timp ce orase precum Cluj, Timisoara sau Oradea si-au modernizat flota si au un transport public european, noi, iesenii, suntem obligati sa circulam cu harburi aduse de catre firma cumatrului lui Mihai Chirica, care, pe langa faptul ca ofera conditii de transport modeste, ne pun viata in pericol", afirma Marius Bodea.

Primarul interimar Mihai Chirica a anuntat ca a dispus demararea unei anchete urgente in cadrul RATP si ca au fost dispuse verificari la toate mijloacele de transport in comun. Conform acestuia, a fost sesizat atat Parchetul, cat si alte institutii abilitate pentru a investiga toate cauzele posibile ale producerii acestui incident.

"Exista semne de intrebare in legatura cu cateva coincidente. In doua saptamani au fost doua incidente asemanatoare produse in aceeasi zona. Nu cred in conspiratii. Tratam cu maxima responsabilitate situatia. De aceea am cerut ajutorul institutiilor statului", a spus Mihai Chirica.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (4)  
johhnyFox,  13.07.2017 17:58

hlmrstgz6iviq8iyag google google i4fa9k1zqq8c38o1bl

   
johhnyFox,  12.07.2017 07:59

vsd68fkt9hsw19bs6h google google o0cgdxzl5hqh73fl2p

   
JerryKah,  03.07.2017 08:10

7rse6zqusqmt5urzml google google 1zn6whiurf056cputo

   
CaseyCeF,  12.03.2017 15:50

wh0cd773462 Cheap Viagra

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii