ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
10-10-2016, ora 16:11

Iasi: Mii de familii fara caldura in locuinte

Articol de Cristian Amariei
Iarna afara, iarna si in apartamentele a 6.000 de familii din Iasi. 20% dintre cei care locuiesc in apartamentele racordate la sistemul centralizat de incalzire nu au primit caldura si situatia nici nu se va schimba prea curand. Iarna aceasta, caloriferele din blocurile cu datorii raman reci.

Loredana Mihai are, de anul trecut, restante la caldura in valoare de 1.000 de lei. Femeia spune ca din salariul de 1.400 de lei nu poate sa-si creasca si copilul, sa plateasca si chiria si sa isi achite toate facturile.

„Ne invelim cu plapuma, dorm cu copilul ca sa il incalzesc, dormim amandoi intr-un pat si ne incalzim”, a spus femeia.

In aceeasi situatie sunt alte 6.000 de familii din oras. Dintre locuintele care raman in frig in aceasta iarna, 500 sunt in blocuri sociale.

Datoriile cumulate ale unui bloc cu 140 de familii se ridica la 250.000 de lei.

Ii asteapta o iarna friguroasa si pe cei care sunt cu plata la zi, dar care au ghinionul sa locuiasca intre vecini rau-platnici.

„Au spus ca blocul este cu datorii. Am spus ca personal mi-am achitat toate datoriile si trateaza problema global, cei care platesc sufera. Avem un calorifer electric, sotia e gravida si ne descurcam cum putem”, a explicat o persoana.

Daca asociatiile de locatari achita 30 la suta din datoria totala a blocurilor si se angajeaza in scris sa plateasca in rate si restul sumelor restante, furnizorul de caldura va deschide robinetul.

„In momentul in care se semneaza acest protocol de esalonare de catre reprezentantul legal al asociatiei acesta fiind presedintele si se plateste partial datoria in acea zi, exact in acea zi, noi vom putea porni caldura”, a spus Ana Maria Icatoiu, director comercial la un furnizor de incalzire centralizata.

Datoriile celor care nu si-au platit facturile la timp se ridica la 2 milioane de lei.

Sursa: digi24.ro
     
Tag-uri: iasi, locuinte, frig, datorii
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii