ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-12-2015, ora 08:45

Iasi: Mii de copii expusi pericolului. Stocurile de vaccin hexavalent s-au epuizat de aproape doua luni

Articol de Cristian Amariei
Vaccinul hexavalent care se administreaza copiilor de la varsta doua luni lipseste la Iasi. Situatia dureaza de saptamani bune, iar criza se resimte deja la nivel national. Ministerul Sanatatii achizitioneaza serul, dar stocurile s-au epuizat si anul acesta nu e posibila o licitatie.

"Protejeaza pentru sase boli serioase care pot da complicatii severe si nu avem cu ce sa-l inlocuim: difteria, tetanosul, tusea convulsiva, poliomielita. Dupa cum stiti, exista deja cazuri aproape de noi de poliomielita, in Ucraina sunt cazuri confirmate," a declarat Dana Stefana Popescu, medic de familie.

Schema de tratament include cate o administrare la 2, 4 si 11 luni. O noua licitatie ar putea fi facuta abia in ianuarie.

Marius Voicescu, purtatorul de cuvant al DSP Iasi: "mai sunt foarte putini medici care mai au acest vaccin. Oricum, este o situatie cunoscuta la nivelul Ministerului Sanatatii avand in vedere ca directia de sanatate publica trimite raportari lunare."

"In conditii de nevaccinare a populatiei sunt forme foarte severe care pot duce inclusiv la complicatii neurologice. Deci, copiii pot ramane cu sechele severe, deoarece boala evolueaza cu convulsii, cu accese serioase de tuse care pot duce pe un organism atat de fragil la serioase complicatii," a mai spus Dana Stefana Popescu, medic de familie.

In medie, in fiecare luna in judetul Iasi se nasc 800 de copii care au nevoie de vaccinare.

Sursa: digi24.ro
     
Tag-uri: iasi, vaccin, pericol, copii
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii