ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
31-07-2015, ora 09:08

Iasi: Masuri pentru a atenua efectele caniculei

Articol de Cristian Amariei
In Iasi sunt prognozate doua saptamani cu temperaturi ridicate si sunt asteptate atentionari de coduri meteorologice. Pentru a atenua efectele negative ale caniculei, municipalitatea a stabilit un plan de masuri pentru protejarea populatiei.

Astfel, centrele de cartier ale municipalitatii vor distribui in aceasta perioada sticle de apa, iar persoanele vulnerabile pot gasi aici un spatiu cu aer conditionat in care sa se odihneasca temporar. „Am avut o intalnire cu directorii din Primarie pentru a pune la punct organizarea interventiilor in perioada cu atentionari de canicula. Au fost stabilite masuri punctuale pentru protejarea populatiei vulnerabile. Centrele de cartier ale Primariei au fost dotate cu sticle de apa pentru a putea fi distribuite celor care au nevoie, timpul de lucru a muncitorilor din teren a fost redus, cu recuperare in zilele de sambata”, a descris situatia viceprimarul Gabriel Surdu. Echipele de muncitori care isi desfasoara activitatea afara vor lucra doar in intervalul orar 7 – 12 pentru a evita perioada fierbinte a zilei. Programul special se aplica angajatilor Salubris, Citadin si Servicii Publice. Masurile intra in vigoare in functie de codurile de avertizare meteorologica.

1.800 de asistati la domiciliu

Directia de Asistenta Comunitara are in evidenta 1.800 de persoane care au nevoie de ingrijire la domiciliu. Pentru perioada caniculara, oficialii Primariei au solicitat vizite mai dese ale personalului specializat pentru evaluarea starii de sanatate a acestor persoane. Pe de alta parte, pe langa pachetele obisnuite, asistatii la domiciliu vor primi si apa in cantitati suficiente pentru a asigura hidratarea corespunzatoare. in tot orasul, municipalitatea a stabilit prelungirea programului de functionare a fantanilor arteziene si stropirea spatiilor verzi si a strazilor in timpul diminetii. Masurile municipalitatii trebuie completate cu protejarea individuala, iesenii fiind sfatuiti sa evite pe cat posibil deplasarea in perioada fierbinte a zilei, hidratarea cu minim doi litri de apa, utilizarea mijlocelor de protectie (palarii, umbrele, imbracaminte subtire si in culori deschise).
     
Tag-uri: iasi, canicula, masuri
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii