ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
21-04-2015, ora 08:39

Iasi: Lucrari de proasta calitate pe DJ 208. Conducerea Directiei Judetene de Drumuri si Poduri refuza sa faca receptia

Articol de Cristian Amariei
Lucrari in bataie de joc pe un drum judetean din Iasi. Un tronson de un kilometru de pe DJ 208, pe ruta Mircesti-Sabaoani, reabilitat la finalul anului trecut cu peste 100.000 de euro arata jalnic si trebuie refacut. Asfaltul este poros, plin de fisuri, iar fundatia s-a lasat pe alocuri, motivul - asfaltul a fost turnat pe ploaie. Conducerea Directiei Judetene de Drumuri a refuzat sa faca receptia lucrarii si a cerut firmei sa remedieze situatia pe cheltuiala proprie.

Valurit, plin de fisuri, cu o proasta imbinare la ax si santuri colmatate. Asa arata pe distanta de un kilometru drumul judetean 208 care face legatura intre Iasi si Neamt. si toate acestea pentru ca, spun specialistii, s-a turnat asfalt rece, in conditii improprii.

"Covorul asfaltic se toarna la o temperatura de minim 120 de grade in conditii de umiditate zero 00.20.17.00 nu trebuie sa ploua, nu trebuie sa ninga ca altfel apare exfolierea stratului de asfalt. Aa mai si plouat, au fost temperaturi care au fost chiar si sub 0 grade," a explicat Laurentiu Diaconu, inginer.

Locuitorii din zona sunt nemultumiti de modul in care arata drumul realizat in urma cu mai putin de jumatate de an.

"Asa e in Romania, la noi. Lucrarile sunt de proasta calitate, altceva nimic nu pot sa spun. Indiferent cine o fi sa vina sa vada. N-are nici 2 luni de zile si-i gata drumul. El stie sa ia banii si sa plece, altceva nimic."

"Una e cand il face de prima data bun si alta e cand il carpeste. Dupa ce tot se gaureste si tot e de treaba, ca sa aiba de treaba, asa e romanul."

"Normal ca nu ti se pare corect, dar ce mai este corect acum ca sa mi se para corect," spun oamenii.

Lucrarile au fost realizate de o firma din Piatra Neamt pe care Directia Judeteana de Drumuri din Iasi a somat-o acum sa rezolve situatia.

Daniel Minciuna, directorul Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi: "daca nu remediaza, avem garantia retinuta de buna executie, la care se adauga masura de a notifica ANRMAP cu privire la neindeplinirea contractului, asta ducand la suspendarea acestei societati de a mai participa la licitatii publice timp de 2 ani. Garantia e 5 la suta din valoarea lucrarilor pentru ca este IMM."

Ca sa scape de sanctiuni, firma are la dispozitie 45 de zile ca sa refaca lucrarile facute de mantuiala. Reprezentantii societatii au refuzat sa faca orice fel de comentarii.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
Erickaller,  09.07.2017 00:00

wh0cd665267 effexor xr online generic cymbalta

   
Erickaller,  15.05.2017 08:19

wh0cd3373155 generic viagra

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii