ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SPORT
03-07-2015, ora 09:44

Iasi: Incepe turneul international de tenis feminin

Articol de Cristian Amariei
In perioada 4 – 11 iulie 2015, Clubul Sportiv CFR Iasi, in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi si Federatia Romana de Tenis, gazduieste in propria arena din sos. Nationala nr. 7 – 9, turneul international feminin de tenis „Trofeul Municipiului Iasi”, cu premii totale de 10.000 dolari. Intrarea spectatorilor pe durata competitiei este libera.
ITF a pus la dispozitie lista celor 18 jucatoare acceptate direct pe tabloul principal, ele fiind din Romania, Republica Moldova, Argentina, Ucraina, Austria, Italia. Pe primele patru locuri in topul favoritelor se afla un „careu de asi” romanesc, cu jucatoarele Ioana Loredana Rosca (nr. 1), Simona Ionescu (nr. 2), Oana Georgeta Simion (nr. 3 – castigatoarea turneului iesean in 2014) si Irina Fetecau (nr. 4 – fiica cunoscutului comentator de sport Adrian Fetecau).

Castigatoare la Roland Garros

Prima favorita, craioveanca Ioana Loredana Rosca - foto - (dar se antreneaza la Bucuresti alaturi de nemteanca Oana Georgeta Simion) are 19 ani, iar anul trecut a castigat, impreuna cu Ioana Ducu, proba de dublu a turneului junioarelor de la Roland Garros. A mai avut participari la turneele de Grand Slam de la Wimbledon si US Open si a reprezentat Romania la Jocurile Olimpice de tineret din China si Campionatele Europene din Elvetia si Franta. in turneele ITF de senioare, Ioana Loredana Rosca are trei trofee castigate la dublu, in Antalya (2015), Tinajo (Lanzarote, in 2014) si Bucuresti (2013). „Nu vin cu ganduri prea mari la Iasi, deoarece in ultima perioada am fost accidentata si am avut si BAC-ul. Dar vin la Iasi sa joc tenis de calitate, asta in primul rand”, a declarat Ioana Loredana Rosca. Suprafata favorita de joc este zgura, identica cu cea de la arenele CFR Iasi.

La Trofeul Municipiului Iasi la tenis, pe tabloul principal de „32”, primele 18 sportive sunt calificate direct. Iata lista acestora si locul pe care-l ocupau in momentul inscrierii:

1. Ioana Loredana ROSCA (ROU) 522 WTA
2. Simona IONESCU (ROU) 559 WTA
3. Oana Georgeta SIMION (ROU) 587 WTA
4. Irina FETECaU (ROU) 642 WTA
5. Anastasia VDOVENCO (MDA) 668 WTA
6. Daniela FARFAN (ARG) 836 WTA
7. Agnes SZATMARI (ROU) 849 WTA
8. Nadiya KOLB (UKR) 852 WTA
9. Ailen CRESPO AZCONZABAL (ARG) 985 WTA
10. Alexandra PERPER (MDA) 989 WTA
11. Gabriela DUCA (ROU) 1025 WTA
12. Kerstin PECKL (AUT) 1033 WTA
13. Ana Bianca MIHAILA (ROU) 1053 WTA
14. Ana Victoria GOBBI MONLLAU (ARG) 1097 WTA
15. Camelia-Elena HRISTEA (ROU) 1114 WTA
16. Camilla SCALA (ITA) 1118 WTA
17. Cristina MOROI (ROU) 1135 WTA
18. Gabriela Nicole TATARUS (ROU) 1212 WTA

Tot pe tabloul principal, cu wild-card din partea CS CFR Iasi si a Federatiei Romane de Tenis vor ajunge iesencele Andreea Prisacariu si Michele Alexandra Zmau (revenita din Italia pentru acest turneu), Patricia Eftenoiu si Mihaela Lorena Marculescu, aceste patru jucatoare urmand a fi anuntate la ITF de antrenorul federal Radu Badin. Pe tabloul de calificari de „48”, ITF a nominalizat direct 42 de sportive din Romania, Ucraina, Bolivia, SUA, Republica Moldova, Serbia primele opt din calificari urmand a urca pe tabloul principal. Proba de dublu va avea un tablou principal de „16”, iar perechea ieseana Andreea Prisacariu – Michele Alexandra Zmau va primi si aici un wild-card de participare din partea CS CFR Iasi.

Conferinta de presa oficiala a competitiei va avea loc luni, 6 iulie, iar finalele turneului sunt programate vineri, 10 iulie (la dublu), respectiv sambata, 11 iulie 2015 (la simplu). Supervisorul ITF de la turneul de la arenele CFR Iasi este bucuresteanul Mihai Dumitrescu, arbitrii nominalizati fiind Dumitru Bucur (Bucuresti), Herve Madramany (din Franta, dar locuieste de mai multi ani la Bucuresti), Raluca Bacescu (Brasov), Vlad Dominteanu (Bucuresti), Dragos Moisi (Adjud) si localnicul Dan Bosoiu. Directorul de turneu este Vergil Aghion, antrenor de tenis la CS CFR Iasi.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii