ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
18-07-2014, ora 15:09

Iasi: Incendiu puternic dupa ce o biserica a fost lovita de trasnet

Articol de Madalina Irimia

Pe data de 17 iulie, la ora 22:23, Sectia de Pompieri Pascani, in cooperare cu SVSU Motca si SVSU Cristesti, a intervenit in localitatea Cristesti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la capela Sf. Voievozi si la casa de praznuire aflata in apropierea acesteia.

La momentul sosirii echipajelor la locul interventiei, casa de praznuire era cuprinsa in totalitate de flacari, iar la capela ardea acoperisul si o turla. S-a intervenit cu 5 autospeciale de lucru cu apa si spuma si 14 subofiteri.

In incendiu au ars: la casa de praznuire: acoperisul cu astereala din lemn pe o suprafata de aproximativ 290 m2, 7 geamuri cu toc din lemn, 7 usi din lemn, 80 scaune, 13 mese, mobilier bucatarie, 1 frigider, 1 televizor, 7 tablouri tip icoana, 30 m2 magazie din lemn; la capela: acoperisul cu astereala din lemn pe o suprafata de aproximativ 150 m2, 2 turle. S-a degradat pictura acesteia si 50 m2 de tavan. Cu ajutorul membrilor serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta si a unor cetateni din localitate, au fost salvate toate obiectele specifice cultului crestin ortodox din capela: catapeteasma, altarul, icoanele, pridvorul. Incendiul a fost lichidat la ora 03:50. Cauza probabila a incendiului a fost trasnetul.

Foto: enational.ro

     
Tag-uri: incendiu, biserica, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii