ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SPORT
01-09-2016, ora 11:31

Iasi: Imprumutul BERD pentru autobuze noi, avizat de Guvern

Articol de Cristian Amariei
Comisia de autorizare a imprumuturilor locale a avizat imprumutul municipalitatii in vederea achizitiei de autobute Euro 6. Decizia Executivului Romaniei vine dupa ce, in sedinta din 15 iulie, consilierii locali au aprobat contractarea unui imprumut BERD necesar achizitionarii a aproximativ 75 de autobuze noi, in vederea regenerarii parcului auto al RATP.

Suma pe care municipalitatea ieseana intentioneaza sa o contracteze este de 15 milioane de euro. „Hotararea a fost emisa, are numarul 4934. Multumesc pentru faptul ca am intrat pe ordinea de zi cu prioritate. Vinerea trecuta am luat legatura cu reprezentantii bancii. Saptamana viitoare o comisie se va deplasa la Iasi pentru a incepe negocierile pentru incheierea acordului de imprumut. In perioada imediat urmatoare, dar nu mai tarziu de o luna, va exista si un proiect de hotarare pe ordinea de zi in Consiliul Local”, a afirmat primarul Mihai Chirica.

Acesta a adaugat ca proiectul Primariei de innoire a parcului de mijloace de transport in comun va continua. Astfel, in sedinta Consiliului Local a fost aprobata casarea a 19 autobuze, iar in circa doua saptamani vor fi scoase la strada cele 12 autobuze noi care au fost achizitionate din fonduri de la bugetul local. „Asa dupa cum am promis, toate autobuzele care nu respecta normele Euro 6 vor fi casate. Pe ordinea de zi a sedintei de maine e un proiect de hotarare care vizeaza casarea a 19 autobuze care nu mai corespund niciunei norme. Nu mai taraim dupa noi fier vechi, le casam si le valorificam. in paralel, ne ocupam de cele 12 autobuze noi. Pana acum au venit 8, iar pe celelalte 4 se monteaza validatoare, panouri video si celelalte echipamente. Toate cele 12 autobuze noi vor circula odata cu inceperea scolii. Prognoza noastra este ca toate cele 87 de autobuze noi vor circula la mijlocul anului viitor”, a mai spus edilul.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
Stewartmeevy,  14.06.2017 19:49

wh0cd445492 order tadalis

   
Stewartmeevy,  09.05.2017 23:55

wh0cd5009950 purchase cialis

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii