ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
10-11-2015, ora 08:41

Iasi: Impozitele pentru 2016 raman la acelasi nivel

Articol de Cristian Amariei
Proiectul municipalitatii prevede ca taxele si impozitele sa fie pastrate la nivelul celor de anul acesta, fara majorari. Taxele si impozitele la bugetul local vor fi stabilite in sedinta extraordinara a Consiliului Local programata astazi, 10 noiembrie.

Actul normativ trebuie avizat de legislativul local in urma aparitiei noului Cod Fiscal, de la adoptarea caruia, in termen de 60 de zile, trebuie stabilite taxele si impozitele locale.
Taxele locale pentru anul 2016 nu vor fi majorate fata de nivelul din acest an. Vestea buna este vom micsora impozitul pe locuinte pentru persoanele fizice cu o diminuare intre 0,1 % – 0,08 %. Asta, in vederea stimularii platii acestor taxe in cuantumul lor total”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica.

Edilul a mai precizat ca o parte din observatiile consilierilor locali la proiectul de taxe i impozite au fost preluate in proiectul ce va fi supus dezbaterii. Este vorba de facilitati fiscale la plata impozitului pe cladiri pe o schema locala de ajutor de minimis care vizeaza tinerii care incep o afacere. Schema de ajutor de stat va fi definitivata dupa aparitia normelor metodologice de aplicare a codului fiscal. De asemenea, este inclusa o procedura de scutiri si reduceri de impozit pentru cladirile ce au beneficiat de reabilitare termica.

Pe de alta parte, proiectul a fost completat cu propunerea Uniunii Arhitectilor din Romania, care prevede supraimpozitarea cladirilor neingrijite, monumente de patrimoniu lasate in paragina.
     
Tag-uri: iasi, taxe, impozite
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii