ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

CULTURA
24-10-2014, ora 13:34

Iasi: Final de luna plin de evenimente culturale

Articol de Madalina Irimia
Teatrul National „Vasile Alecsandri”, Opera Nationala Romana Iasi si Ateneul Tatarasi le propun iesenilor mai multe spectacole remarcabile.

„Acasa, in miezul verii”

Teatrul National invita publicul duminica, 26 octombrie, la „Acasa, in miezul verii”. De Tracy Letts, spectacolul este o comedie neagra care are in prim-plan o familie disfunctionala din Oklahoma. Piesa, nerecomandata persoanelor sub 14 ani, a fost jucata de Steppenwolf in 2007, dar si pe Broadway, si a castigat Premiul Pulitzer si cinci premii Tony in 2008, unul dintre ele pentru cea mai buna piesa. Filmul care a avut la baza acest text a avut doua nominalizari la premiile Oscar (Merryl Streep pentru rolul lui Violet Weston si Julia Roberts pentru rolul Barbarei Fordham), precum si nominalizari la Bafta si Globurile de aur. Piesa se joaca in Sala Mare a Teatrului pe 26 octombrie de la ora 19.00, pretul unui bilet variind intre 16 si 32 lei.

Tot la National, piesa „Tinerete fara batranete si teatru fara de moarte” de Petru Ciubotaru este propusa pentru vizionare pe 26 octombrie, de la ora 18.00 in Sala Studio Teofil Valcu. Pretul unui bilet este de 22 lei, elevii, studentii si pensionarii beneficiind de reducere.

„Indiile galante”

Opera ieseana asteapta doritorii, miercuri, 29 octombrie, de la ora 18.30, la „Indiile galante” de Jean-Philippe Rameau. Regia este asigurata de Andrei serban, dirijor fiind Gabriel Bebeselea. Preturile biletelor variaza intre 10 si 60 lei in functie de locul din sala.

Regal al artei

Vineri, 24 octombrie, la Ateneul Tatarasi are loc un eveniment deosebit prin incarcatura emotionala si artistica: un omagiu adus poetului iesean Dan Giosu, o seara in care poezia si muzica se vor intalni intr-un regal al artei. Spectacolul memorial Dan Giosu incepe de la 19.30, pretul unui bilet fiind de 30 lei.

Sursa: curierul-iasi.ro
     
Tag-uri: iasi, spectacole, program
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii