A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713603582.5245.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Experimentele cu laseri, azot lichid si vulcani artificiali, la Noaptea Cercetatorilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
26-09-2013, ora 15:24

Iasi: Experimentele cu laseri, azot lichid si vulcani artificiali, la Noaptea Cercetatorilor

Articol de Alexandra Stefanescu

In decursul unei seri, in Iasi, Bucuresti, Timisoara, Craiova si Cluj-Napoca vor avea loc activitati in care stiinta se dezvaluie publicului in cele mai neconventionale moduri. De la aplicatii practice si experimente chimice spectaculoase, la discutii interactive despre spatiul cosmic, laseri, schimbarile climatice, chimia din corpul uman si sangele artificial. Desfasurat simultan in peste 300 de orase, evenimentul „Noaptea cercetatorilor” isi propune sa scoata stiinta din laboratoare si sa ii implice pe participanti, drept pentru care organizatorii au inclus in program numeroase sesiuni de experimente stiintifice spectaculoase.

In Iasi, manifestarile specifice „Noptii cercetatorilor” vor avea loc in Parcul Palas, incepand cu ora 16:00. Grupurile de tineri vor descoperi cum arata viata la -200 grade Celsius si propriul corp fotografiat in infrarosu, la fel cum vor crea fulgere la borcan si vor sparge un placaj de lemn cu o minge de ping pong. De asemenea, participantii vor putea observa astrele prin instrumente astronomice profesioniste si se vor minuna in fata demonstratiilor de farse pe care deseori ni le joaca ochii si urechile noastre.

In plus, de la ora 19.00, publicul este asteptat la Carturesti Palas, cu patru discutii stiintifice interesante pe intelesul tuturor:

-Exista viata in afara Pamantului? spatiul interstelar si sinteza moleculelor

-“Laser, frate”: tot ce nu stiai ca nu stii despre lumina

-De ce ardeii iuti sunt fierbinti si alte curiozitati ale simturilor

-Curentul electric fara fir

„Noaptea Cercetatorilor” este un eveniment dedicat stiintei, curiozitatii si amuzamentului. Evenimentul este organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, sub egida Uniunii Europene si a Ministerului Educatiei Nationale, in parteneriat cu: Universitatea din Craiova, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea din Bucuresti, Institutul National de Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiilor si Institutul de Fizica Atomica. Partenerii asociati ai evenimentului sunt Universitatea Babes-Bolyai Cluj, Institutul de Stiinte Spatiale si Muzeul Antipa.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii